Pula: Predstavljena dva vrijedna programa udruge "Žene Europe - Donne D'Europa - Ženske Evrope - Women of Europe"

Pula: Predstavljena dva vrijedna programa udruge "Žene Europe - Donne D'Europa - Ženske Evrope - Women of Europe"

Na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak, 21. svibnja 2012. godine, u sali "Mijo Mirković - Mate Balote" pulskog sjedišta Istarske županije, predstavnice udruge  "Žene Europe - Donne D'Europa - Ženske Evrope - Women of Europe", te Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije, govoreći o svojoj aktivnosti,  predstavile su dva programa koji će se realizirati krajem tjedna. Tako će se, u petak, 25. svibnja, u njihovoj organizaciji održati  prekogranični skup posvećen rodnoj ravnopravnosti, regulativi i pravima koja iz toga proističu. Kako je rečeno, bez obzira na ženske sposobnosti i afinitete, one su, tamo gdje se donose važne odluke, malo zastupljene.

Skup će se održati u pulskom sjedištu Zajednice Talijana, pod pokroviteljstvom  Provincia di Trieste (Provincija Trst) i Istarske županije, a na njemu će sudjelovati stručnjakinje i parlamentarke iz Republike Italije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske, te predstavnica Europarlamenta.

Osim u političkom angažmanu, udruga "Žene Europe - Donne D'Europa - Ženske Evrope - Women of Europe" veliku pozornosti posvećuje kulturnom radu. U tom je kontekstu predstavljen projekt "CIRCUS MEME" umjetnice Fabiole Faidiga, koja je novinarima  predstavila svoj rad. Riječ je o skulpturi slona Sony, kojega je indijska predsjednica Indira Gandhi darovala predsjedniku Titu 1972. godine. Skulptura, u prirodnoj veličini slona, svojom simbolikom ukazuje na transformaciju procesa pomirenja, kako bi se osnaženi mogli okrenuti budućnosti.

Inauguracija spomenika Sonyju, otvorenje izložbe i projekcija videa održat će se u subotu, 26. svibnja, u crkvici Sv. Roka na Velikom Brijunu.

Galerija fotografija