Pazin/Motovun: 2. međužupanijska koordinacija za sustave upravljanja kvalitetom

Pazin/Motovun: 2. međužupanijska koordinacija za sustave upravljanja kvalitetom

U organizaciji Istarske županije u Pazinu i Motovunu održana je 2. međužupanijska koordinacija za sustave upravljanja  kvalitetom u jedinicama područne (regionalne) samouprave. Prihvaćanjem organizacije,  Istarska je županija ove godine  otvorila put da ovaj forum preraste u redovito okupljanje županija s certificiranim sustavima upravljanja kvalitetom po međunarodnoj normi ISO 9001:2008.

Specifičnosti javne uprave zahtijevaju učestalu razmjenu informacija, prijenos iskustava i dobre prakse, ali i analiziranje problema, te iznalaženje odgovarajućih rješenja kojima će se sustav u javnoj upravi učiniti učinkovitijim i ekonomičnijim. Na taj će način zadovoljiti potrebe krajnjih korisnika - građana, gospodarskih subjekata i svih zainteresiranih strana.

Pri odabiru tema za ovaj skup, organizator se rukovodio zaključcima s 1. međužupanijske koordinacije za sustave upravljanja kvalitetom održane prije godinu dana u Primorsko-goranskoj županiji. To su prije svega, ocjene stanja sustava, te prikaz poboljšanja/problema u SUK po županijama, pokušaj definiranja i optimizacije ključnih procesa i dokumentacije SUK za županije, te učinkovitu provedbu internih audita.

Sudionici 2. međužupanijske koordinacije za sustave upravljanja  kvalitetom složili su se da je i ubuduće neophodno održavanje ovakvih skupova i zajedničkih edukacija. Svakodnevna nas praksa prisiljava da stalno unapređujemo sustav, te je u tom smislu doneseno nekoliko zaključaka, koji su smjernice za daljnji rad. U tom se pogledu nameće potreba da se, do 3.  međužupanijske koordinacije, stalno razmjenjuju iskustva i održava kontinuitet u zajedničkom pristupu unapređenja sustava upravljanja kvalitetom u jedinicama područne (regionalne) samouprave.

Galerija fotografija