Javna rasprava o studijama utjecaja na okoliš za zahvate:

  1. Eksploatacija arhitektonsko-građevnog kamena na dijelu eksploatacijskog polja "Marčana" na području Općine Marčana
  2. Eksploatacija karbonatne sirovine za industrijsku preradu na dijelu eksploatacijskog polja "Marčana I"  na području Općine Marčana

Obavještava se javnost i zainteresirana javnost da od 8. lipnja do 9. srpnja 2012. godine traje javna rasprava o studijama utjecaja na okoliš za planirane zahvate.

Koordinator javne rasprave je Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, Odsjek za zaštitu prirode i okoliša, a javnu raspravu provodi Jedinstveni upravni odjel Općine Marčana.

Cjelovite studije i sažetci za javnost dostupni su javnosti u prostorima Općine Marčana u Marčani i to ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 8,30 sati do 11,30 sati, a utorkom od 14,00 do 17,00 sati.

Pored toga sažetci za javnost dostupni su i u ulaznom holu sjedišta Istarske županije u Puli, Flanatička 29, radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

Javno izlaganje glede planiranih zahvata održati će se dana 3. srpnja 2012. godine s početkom u 18,00 sati u prostorijama Općine Marčana u Marčani 158, I. kat (općinska vijećnica).
Izlaganju  će biti nazočni predstavnici investitora, tvrtke Kamen d.d. iz Pazina i predstavnici izrađivača Studija, tvrtke SPP d.o.o. iz Varaždina, koji će prikazati tehničko tehnološke elemente projekta kao i mjere zaštite okoliša koje su definirane Studijama.

Pozivaju se svi zainteresirani da svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na studije upišu u knjige primjedbi koje se nalaze uz izložene studije ili dostave u pisanom obliku u tijeku roka predviđenog za javnu raspravu, zaključno sa 9. srpnjem 2012. godine na adresu: Općina Marčana, Jedinstveni upravni odjel, Marčana 158, 52206 Marčana.

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i ne budu čitko napisani neće se uzeti u obzir u pripremi izviješća o javnoj raspravi.

SUO - Eksploatacija arhitektonsko-građevnog kamena na dijelu eksploatacijskog polja "Marčana" na području Općine Marčana

Sažetak za javnost - Marčana

SUO - Eksploatacija karbonatne sirovine za industrijsku preradu na dijelu eksploatacijskog polja "Marčana I"  na području Općine Marčana

Sažetak za javnost - Marčana I