Novi impuls za unapređenje gospodarske suradnje između Koruške i Istarske županije

Novi impuls za unapređenje gospodarske suradnje između Koruške i Istarske županije

Pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić susreo se ovoga vikenda na Brijunima s guvernerom austrijske pokrajine Koruške Gerhardom Dà¶rflerom i njegovom suprugom. U neformalnom su razgovoru dotaknuli  teme o gospodarskoj suradnji između  Koruške i Istarske županije. Posebno su istaknuli  veliko značenje  povezivanja Baltičkog i Jadranskog  mora, o čemu se, krajem lipnja razgovaralo na gospodarskoj konferenciji u austrijskom Villachu. Uvođenjem baltičko-jadranskog koridora realizirali bi se brojni projekti u području prometa i transporta. Na taj bi se način bolje vrednovale naše luke, koje bi s gradovima ostalih država na koridoru bile povezene intermodalnom željeznicom.

U kontekstu ugovora, koji od ranije povezuju Istarsku županiju i Korušku, istaknuto ja kako treba i dalje razvijati međusobne odnose na svim područjima, s posebnim naglaskom na unapređivanje turističke suradnje. Pritom se  gospodin Dà¶rfler, očaran Brijunima, pozitivno izrazio o našim prirodnim ljepotama.

Poslije neformalnog susreta,  Alen Damijanić se sa svojim gostima pridružio   skupu poduzetnika iz Regije Veneto na Brijunima, koji je okupio više od četiri stotine sudionika.