Pazin: Prvonagrađeni učenici - fešta znanja i mladosti

Pazin:  Prvonagrađeni učenici - fešta znanja i mladosti

Puno je emocija, ali i ponosa i optimizma,  ispunilo  pazinski Spomen dom na susretu, što ga  tradicionalno priređuje Istarska županija, za učenice i učenike  osnovnih i srednjih škola i  Učeničkih domova  Pule i Pazina,  koji su u protekloj školskoj godini osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u raznim disciplinama.

Uz laureate, na primanju su bli njihovi mentori i ravnatelji .  Čestitajući im na iznimnim uspjesima, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan nije krila svoje zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. A oni su, kako je rekao  predsjednik županijske skupštine Dino Kozlevac, atraktivniji  od rezultata što ih postižu sportaši. Kada se znanje i mladost spoje onda je i rezultat tu. On obvezuje i daje nadu u bolje sutra. To je bogatstvo za zajednicu, zato su ovakva primanja više od uobičajene protokolarne prakse.  Okupljenima se obratio i pazinski gradonačelnik  Renato Krulčić riječima kako su nagrade  obveza ali i priznanje učenicima i njihovim mentorima za uloženi trud. Na nama je da potičemo takav rad, jer će nam se kasnije vratiti uloženi trud.

Uz riječi zahvalnosti  nagrađenima i njihovim mentorima uručeni su prigodni darovi kao znak sjećanja na jedan susret u kojem je znanje zbližilo  vršnjake iz istarskih osnovnih i srednjih škola te Učeničkih domova Pule i Pazina. 

Popis nagrađenih učenika

Galerija fotografija