S početkom nove školske godine - prijevoz srednjoškolaca prema Odluci Vlade RH

S početkom nove školske godine - prijevoz srednjoškolaca prema Odluci Vlade RH

Vlada RH donijela je 23. kolovoza 2012. god. Odluku o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac  2012. godine.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je 30. kolovoza 2012. proslijedilo  jedinicama regionalne samouprave (županije) Uputu o načinu provođenja Odluke o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju rujan - prosinac 2012. godine.

Slijedom toga poduzimaju se sve potrebne radnje da bi se prijevoz organizirao na zadovoljstvo učenika i njihovih roditelja.

Tako će, s početkom nove školske godine, 3. rujna 2012. godine, prijevoznici  redovito obavljati prijevoz za  učenike srednjih škola.

Ovoj korisnoj informaciji za učenike i njihove roditelje, dodajmo još da većina prijevoznika, učenicima koji ostvaruju prava temeljem Odluke o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac  2012.godine Vlade RH,  od 23. kolovoza 2012. godine, nije naplaćivala mjesečnu kartu za rujan.