Pula: Održano treće zasjedanje Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

Pula: Održano treće zasjedanje Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova

Dana 5. studenog 2012. godine, u prostorijama Istarske županije održala se treća po redu Sjednica Županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

Uz zamjenicu župana i Predsjednicu Povjerenstva Vivianu Benussi, na zasjedanju su sudjelovale Katarina Nemet, Jadranka Černjul, Branka Žužić, Ružica Mitrović Maurović, Denis Sgagliardi, Mirjana Cvijanović i predstavnica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Ines Dojkić.

Nakon dogovora oko realizacije preostalih aktivnosti za operativno razdoblje do kraja 2012. godine, raspravljalo se o aktivnostima koje će se provoditi tijekom prve polovice 2013. godine, u kojoj će naglasak biti na uključivanju žena u procese političkog odlučivanja na lokalnim razinama.

Sukladno čl.15 Zakona o ravnopravnosti spolova i Zakonu o lokalnim izborima zahtjeva se da se prilikom utvrđivanja lista na lokalnim izborima 2013. uvrsti najmanje 40% podzastupljenog spola. Također, važno je istaknuti kako će na lokalnim izborima 2013. stupiti na snagu prekršajne odredbe članka 35. Zakona o ravnopravnosti spolova.

Sjednica se zaključila najavom skore konferencije za medije na kojoj će se predstaviti strateški dokument Povjerenstva, Akcijski plan djelovanja za razdoblje od 2012. - 2015. godine, te Operativni plan aktivnosti.

Galerija fotografija