Pula: Istarski župan Ivan Jakovčić komentirao raspuštanje organa SDP-a Pule i Istre

Pula: Istarski župan Ivan Jakovčić komentirao raspuštanje organa SDP-a Pule i Istre

Isključivo zbog velikog interesa medija, izazvano raspuštanjem organa pulske i županijske organizacije SDP-a, želim komentirati sinoćnja politička događanja  - tim je riječima započeo istarski župan Ivan Jakovčić svoje današnje obraćanje novinarima, istaknuvši pritom kako to nije nikakvo izvanredno stanje.

Smjena čelnika SDP-a Istre i Pule nije samo unutarstranačka stvar SDP-a, jer ti ljudi obnašaju visoke funkcije u Gradu Puli i Istarskoj županiji, pa je to i političko pitanje s pokušajem destabilizacije Istre - naglasio je župan i poručio građanima da će im IDS jamčiti stabilnost i sigurnost. Vijećnice i vijećnici, te izvršna vlast iz redova IDS-a, a zasigurno i SDP-a i HNS-a takvim političkim pritiscima neće popustiti..

U zadnje smo vrijeme izloženi pritiscima zbog izgradnje Plomina 3, za koji želimo plin, nastavio je Jakovčić, pa volju građana treba poštivati. Skupština Istarske županije prihvatila je zaključak o Plominu 3, isključivo na plin, što je očito razljutilo središnjicu SDP-a, kaže župan.

Ova smjena još je jedna potvrda koliko je za Istru važno da ovdje postoji jaka i autentična politička opcija. Istrani podržavaju našu politiku, istaknuo je Jakovčić, svjesni da bi Istra bez IDS-a bila igračka u rukama politike na državnoj razini. Velika većina građana Istre neće podržati takvu politiku i IDS je spreman  zaštititi njihove interese - zaključio je Jakovčić svoje obraćanje novinarima.

Galerija fotografija