U Istarskoj razvojnoj agenciji - IDA-i održan prvi sastanak Koordinacijske skupine znanstvenih i istraživačkih institucija Istre

U Istarskoj razvojnoj agenciji - IDA-i održan prvi sastanak Koordinacijske skupine znanstvenih i istraživačkih institucija Istre

U Centru za istraživanje metala Istarske županije Metris, koji djeluje u sklopu Istarske razvojne agencije, u srijedu, 5. prosinca 2012., održan je prvi sastanak Koordinacijske skupine znanstvenih i istraživačkih institucija i s njima funkcionalno povezanih subjekata.
 
Sastanku su prisustvovali Valerio Drandić, načelnik Uprave Istarske županije, dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije - IDA, Josip Zidarić, pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije, dr.sc. Dean Ban, ravnatelj Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, dr.sc. Marli Gonan-Božac prorektorica Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, dr.sc. Luciano Delbianco, dekan Politehnike Pula, Graciano Prekalj, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre AZRRI, dr.sc. Loredana Labinac Peteh iz Opće bolnice Pula i dr. Ljubomira Radolović ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Nakon prošlotjednog potpisivanja Ugovora o suradnji Istarske razvojne agencije i Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, ovaj sastanak prvi je korak u planskom povezivanju laboratorija i znanstvene infrastrukture na razini Istarske županije, s ciljem maksimalnog i koordiniranog iskorištavanja postojećih ljudskih i materijalnih resursa. Nakon predstavljanja i obilaska Metrisa svi su sudionici predstavili svoje institucije, djelatnosti, potrebe i planove te izrazili podršku ovoj inicijativi. Definirane su konkretne aktivnosti i koraci koji će se poduzeti u cilju uspostave učinkovite suradnje institucija. Kao prioritet je istaknuto formiranje baze podataka institucija, postojeće laboratorijske opreme i analiza te tekućih i planiranih nabava i potreba, čemu će se pristupiti odmah. Na sljedećim sastancima, koji će se održavati na različitim lokacijama, u institucijama suradnicama, definirat će se načini brze i učinkovite komunikacije i suradnje, projektnog i tržišnog partnerstva te pravna forma njihove realizacije. Ovim povezivanjem želi se osigurati kvalitetna potpora gospodarskom i obrazovnom sektoru regije te kompletiranje usluga analize, istraživanja i razvoja uz maksimalni angažman i iskorištenja potencijala svih subjekata Istarske županije.

Koordinaciju institucija vršit će Istarska razvojna agencija, a održavanje idućeg sastanka predviđeno je krajem siječnja 2013. u Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču.

Galerija fotografija