U Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održan okrugli stol o modernizaciji školskih kurikuluma u turističko-ugostiteljskim strukovnim školama u skladu s potrebama gospodarstva

U Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održan okrugli stol o modernizaciji školskih kurikuluma u turističko-ugostiteljskim strukovnim školama u skladu s potrebama gospodarstva

U Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održan je u srijedu, 6.veljače 2013. godine, okrugli stol na temu "Modernizacija školskih kurikuluma u  turističko-ugostiteljskim strukovnim školama u skladu s potrebama gospodarstva". U radu okruglog stola sudjelovali su predstavnici iz sektora  turističko-ugostiteljskog obrazovanja, županije, IDA-e, komora i turističkog gospodarstva.

O aktivnostima Istarske županije u poticanju razvoja obrazovnog sustava u turističko-ugostiteljskom sektoru govorili su zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, pročelnica odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan i pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan. Stavove Hrvatske gospodarske komore skupu je predstavila Lahorka Ropac, a u ime Obrtničke komore obratila se Vesna Božac. O mjerama poticanja zapošljavanja govorila je v.d. predstojnica Hrvatskog  zavoda za zapošljavanje Tanja Lorencin Matić. Predstavnik tvrtke Arenaturist Damir Batarelo upoznao je sudionike okruglog stola s izazovima s kojima se u poslovanju susreću gospodarstvenici u turizmu i ugostiteljstvu. Svi su se složili da obrazovni sustav treba težiti ka postizanju izvrsnosti i podizanju razine  obrazovanja učenika u strukovnim školama.  

Okrugli stol održan je u kao jedna u nizu aktivnosti koja se ovaj tjedan održava u sklopu provedbe projekta "Modernizacija kurikuluma hrvatskih turističkih i ugostiteljskih strukovnih škola-  Formula uspjeha" (Mode for Success - M4S), sufinanciranog iz programa Instrumenta za pretpristupnu pomoć- IPA, komponente IV- Razvoj ljudskih resursa.

Za provedbu projekta Mode for Success - M4S Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula dodijeljeno 218.861,80 eura od čega 199.361,21 eura  predstavljaju bespovratna sredstva iz IPA-e IV. Komponente - Razvoj ljudskih  resursa, dijela namijenjenog za modernizaciju školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva.

Uz Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula partneri projekta su - Škola za trgovinu i ugostiteljstvo Karlovac, Srednja škola Zabok, Srednja škola Markantun de Dominisa Rab, Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o.,   Hrvatska gospodarska komora- ŽK Pula, a suradnik je Hrvatska obrtnička komora- OK Istarske županije.

Galerija fotografija