Obavijest i upute kandidatima prijavljenim na Javni natječaj za zapošljavanje Administrativnog tajnika u Upravnom odjelu za kulturu Istarske županije - Regione Istriana

NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE ADMINISTRATIVNOG TAJNIKA U UPRAVNOM ODJELU ZA KULTURU ISTARSKE ŽUPANIJE - REGIONE ISTRIANA
OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA JAVNI NATJEČAJ ZA ZAPOŠLJAVANJE ADMINISTRATIVNOG TAJNIKA U UPRAVNOM ODJELU ZA KULTURU ISTARSKE ŽUPANIJE - REGIONE ISTRIANA OBJAVLJENOG U "NARODNIM NOVINAMA" br. 8. i 10. - ispravak OD 21.siječnja 2013. i 23. siječnja 2013. godine - ispravak


OPIS POSLOVA 

Administrativni tajnik

Opis poslova: 

  • obavlja sve administrativno-tajničke poslove Upravnog odjela za kulturu (u daljnjem tekstu: Upravni odjel)
  • obavlja sve administrativne poslove za potrebe pročelnika i pomoćnika pročelnika Upravnog odjela (prijem stranaka, telefonskih poruka i sl.)
  • obavlja poslove prijepisa, poslove zaprimanja, pregledavanja, razvrstavanja, raspoređivanja, upisivanja i dostavljanja u rad pošte te administrativno tehničku obradu i otpremanje pošte
  • obavlja poslove razvođenja i arhiviranja akata
  • vodi evidenciju o prisutnosti na radu i ostale evidencije u svezi ostvarivanja prava radnika iz radnog odnosa
  • vodi evidenciju putnih naloga
  • sudjeluje u pripremi, izradi, prikupljanju podataka, implementaciji, ažuriranju i korištenju informacijskih sustava Istarske županije- Regione Istriana iz djelokruga rada Upravnog odjela te
  • obavlja i druge poslove po nalogu Pročelnika.

PODACI O PLAĆI

Plaću Administrativnog tajnika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta i osnovice. Člankom 8. Odluke o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije", broj 10/10.) utvrđen je koeficijent složenosti poslova administrativnog tajnika koeficijentom 1,70, dok je člankom 7. iste Odluke propisan način utvrđivanja osnovice za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije.

TESTIRANJE KANDIDATA

Testiranje kandidata sastoji se od:

  • provjere poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske - pismeni test
  • provjere znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ ca prima - pismeni test
  • usmenog intervjua s Povjerenstvom za provedbu natječaja.

PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE - PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI BITNIH ZA OBAVLJANJE POSLOVA RADNOG MJESTA NA KOJE SE SLUŽBENIK/ CA PRIMA:  

  • Pitanja kojima se testira provjera poznavanja osnova ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske temelje se na  Ustavu Republike Hrvatske ("Narodne novine", broj 85/10. - pročišćeni tekst).
  • Provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca prima temelje se na sljedećim propisima:
     

  1. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine" br. 33/01., 60/01., 129/05., 109/07., 125/08., 36/09., 150/11. i 144/12.)
  2. Uredba o uredskom poslovanju ("Narodne novine" br. 07/09.)
  3. Statut Istarske županije - Regione Istriana ("Službene novine Istarske županije" br. 10/09.)

NAČIN I VRIJEME TESTIRANJA:

Prethodna provjera znanja i sposobnosti održati će se u četvrtak, 21. veljače 2013.g., s početkom u 10,00 sati u zgradi Istarske županije - Regione Istriana, u Pazinu, Dršćevka 3, u sali za sastanke (prizemlje).

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja koji su navedeni na kraju ove obavijesti (istima je upućen i telegram da pristupe testiranju). 

Po dolasku na testiranje od kandidata/ kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/ kinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.

Nakon utvrđivanja identiteta kandidata/ kinja, istima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja iz područja osnova poznavanja ustavnog ustrojstva Republike Hrvatske (10 pitanja - 10 bodova), pitanja za provjeru znanja iz područja osnova poznavanja ustrojstva lokalne i područne (regionalne) samouprave i Statuta Istarske županije - Regione Istriana (10 pitanja - 10 bodova) te Uredbe o uredskom poslovanju (10 pitanja - 10 bodova).

Na pisanoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima/ kinjama, niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti.

Pismena provjera traje najduže 60 minuta.

Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 5 bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti kandidata na provedenom testiranju 

Maksimalno ostvariv broj bodova na testiranju je 30.

Kandidati/ kinje koji su zadovoljili na testiranju pristupaju razgovoru s Povjerenstvom za provedbu natječaja (intervju). Nakon izvršenog razgovora - intervjua, maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova je 40.

Povjerenstvo za razgovor s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve, motivaciju za rad u Istarskoj županiji - Regione Istriana, Upravnom odjelu za kulturu.

Rezultati intervjua boduju se na način kao i testiranje.

Nakon provedbe testiranja i intervjua Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju i intervjuu.

Povjerenstvo dostavlja pročelniku Upravnog odjela za kulturu Istarske županije - Regione Istriana izvješće o provedenom postupku, koje potpisuju svi članovi Povjerenstva.

Pročelnik Upravnog odjela za kulturu donosi Rješenje o prijmu u službu izabranog kandidata koje će biti dostavljeno svim kandidatima prijavljenim na javni natječaj j koji su pristupili provjeri znanja i sposobnosti. Svi kandidati prijavljeni na javni natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.

Kandidat koji nije zadovoljan rješenjem o prijmu u službu izabranog kandidata ima pravo podnijeti žalbu županu Istarske županije - Regione Istriana u roku od 15 dana od dana primitka rješenja.

Provedbi testiranja mogu pristupiti sljedeći kandidati koji su po natječaju dostavili pravodobne i uredne prijave te udovoljavaju formalnim uvjetima natječaja:

  1. Rosemary Radešić Fachin - Grožnjan - Grisignana, Boškari 75
  2. Sintia Brala, Umag - Umago, Farnažine 1
  3. Klaudia Vinkerlić, Poreč, Garbina 5
  4. Mia Glad, Poreč, Kukci, Cerova 3A
  5. Luana Fable, Umag - Umago, A. Medica 5
  6. Igor Mališa, Umag - Umago, Petrovija - Bujska 28B

Istarska županija
Upravni odjel za kulturu
Povjerenstvo za provedbu natječaja
za prijam u službu administrativnog tajnika

Klasa:023-01/13-01/04
Urbroj: 2163/1-21/3-13-28
Novigrad - Cittanova, 13.02.2013.