Obavijest i upute kandidatima prijavljenim na javni natječaj za prijam višeg/e stručnog/e suradnika/ce za gospodarski razvoj u Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije

JAVNI NATJEČAJ ZA PRIJAM VIŠEG/E STRUČNOG/E SURADNIKA/CE ZA GOSPODARSKI RAZVOJ U UPRAVNI ODJEL ZA GOSPODARSTVO ISTARSKE ŽUPANIJE

Obavijest i upute kandidatima prijavljenim na javni natječaj za prijam višeg/e stručnog/e suradnika/ce za gospodarski razvoj u Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije objavljenog u Narodnim novinama broj 28/13 dana 06. ožujka 2013.godine.

OPIS POSLOVA I RADNIH ZADATAKA

VIŠI/A STRUČNI/A SURADNIK/CA ZA GOSPODARSKI RAZVOJ

  • prati stanje u stručnim područjima gospodarstva iz djelokruga rada Upravnog odjela te proučava i stručno obrađuje složenija pitanja iz djelokruga rada Upravnog odjela
  • izrađuje nacrte prijedloga akata iz nadležnosti Upravnog odjela koji se upućuju na usvajanje Skupštini i Županu Istarske županije
  • sudjeluje u prikupljanju podataka, implementaciji, ažuriranju i korištenju informacijskih sustava Istarske županije iz djelokruga rada Upravnog odjela
  • sudjeluje u realizaciji zadataka utvrđenih aktima Skupštine i Župana
  • vodi, nadzire i koordinira izradom projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije
  • surađuje s razvojnim agencijama Istarske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom i Hrvatskom obrtničkom komorom Istarske županije, resornim Ministarstvom i drugim tijelima državne uprave iz područja gospodarstva
  • surađuje s domaćim i inozemnim asocijacijama i stručnim tijelima iz domene malog i srednjeg poduzetništva
  • organizira prikupljanje i obradu odgovarajućih podataka za potrebe praćenja stanja u gospodarstvu
  • priprema obavijesti za objavu u javnim medijima i županijskoj Internet stranici s područja rada Upravnog odjela i organizira potrebnu medijsku suradnju,
  • priprema prezentacijsko-promocijske aktivnosti razvojnih projekata
  • obavlja i druge poslove po nalogu Pročelnika/ce.

PODACI O PLAĆI

Plaću višeg/e stručnog/e suradnika/ce za gospodarski razvoj čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta i osnovice. Člankom 8. Odluke o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana, te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije", broj 10/10) utvrđen je koeficijent složenosti poslova višeg/e stručnog/e suradnika/ce 2,80 dok je člankom 7. iste Odluke propisan način utvrđivanja osnovice za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije.

TESTIRANJE KANDIDATA

  • provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca prima - pismeni test
  • Intervju s Povjerenstvom za provedbu natječaja

PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE - PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI BITNIH ZA OBAVLJANJE POSLOVA  RADNOG MJESTA NA KOJE SE SLUŽBENIK/CA PRIMA:

1. Ustavno uređenje i sustav lokalne i područne (regionalne) samouprave

  • Ustav RH ("Narodne novine", broj 56/90, 135/97, 8/98, 113/00, 124/00, 28/01, 41/01, 55/01, 76/10 i 85/10),
  • Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine", broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12)
  • Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi ("Narodne novine", broj 86/08 i 61/11)

2. Razvoj gospodarstva

  • Zakon o poticanju razvoja malog gospodarstva ("Narodne novine", broj 29/02, 63/07 i 53/12),
  • Zakon o obrtu ("Narodne novine", broj 77/93, 90/96, 64/01, 71/01, 49/03, 68/07, 79/07),
  • Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja ("Narodne novine",broj 111/12, 28/13).

NAČIN TESTIRANJA:

Po dolasku na testiranje od kandidata će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.
Nakon utvrđivanja identiteta kandidata, kandidatima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja putem pismenog testiranja (20 pitanja - 20 bodova). Svaki dio provjere znanja i sposobnosti kandidata sastoji se od 10 pitanja.
Na pisanoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima, niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti.
Pismena provjera traje najduže 60 minuta.

Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti kandidata na provedenom testiranju.

Maksimalno ostvariv broj bodova na testiranju je 20.

Kandidati koji su zadovoljili na testiranju pristupaju razgovoru s Povjerenstvom za provedbu natječaja (intervju).

Maksimalno ostvariv broj bodova na intervjuu je 20.

Maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova na testiranju je 40.

Povjerenstvo za razgovor s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve, motivaciju za rad u Istarskoj županiji. Rezultati intervjua boduju se na način kao i testiranje.

Nakon provedbe testiranja i intervjua Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju i intervjuu.

Povjerenstvo dostavlja pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije izvješće o provedenom postupku, kojeg potpisuju svi članovi Povjerenstva.

Svi kandidati prijavljeni na javni natječaj imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na javni natječaj.

Istarska županija - Regione Istriana