U Puli održana konferencija "Poduzetništvo i EU"

U Puli održana konferencija "Poduzetništvo i EU"

Ured župana Istarske županije, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Pula organizirali su konferenciju pod nazivom "Poduzetništvo i Europska Unija", koja je održana 11. i 12. travnja 2013. godine, u Puli, u Zajednici Talijana Circolo.

Na konferenciji su govorile ugledne domaće i inozemne uzvanice, koje su predstavile nove instrumente potpore poduzetništvu u Europskoj Uniji, primjere dobre prakse, ali i vrlo praktične metode unaprjeđenja efikasnosti i uspjeha poduzetnika na tržištu.

Tijekom konferencije je Madi Sharma, članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora predstavila novousvojeni Akcijski plan za poduzetništvo 2020 Europske unije te je govorila o zastupljenosti žena u upravnim odborima tvrtki. Marta Turk je predstavila inicijativu za pokretanje Savjeta za ženske inovacije i kampanju "Žene i istraživanje i razvoj", dok su Vesna Torbarina i Martina Ferk predstavile sustav uspješnih poduzetničkih mreža i novih mogućnosti za poduzetnike i poduzetnice početnike. Prvi dan konferencije završen je predavanjem Tamare Kiršić iz Istarske razvojne agencije koja je govorila o regionalnim razvojnim agencijama kao podrška malim i srednjim poduzećima pri ulasku u EU.

Drugi dan konferencije održan je pri Odjelu za ekonomiju i turizam "dr. Mijo Mirković" pulskog Sveučilišta, a bio je namijenjen učenicima i studentima ekonomskog smjera. Uz Madi Sharmu koja je razmijenila sa studentima svoje osobno poduzetničko iskustvo, Martina Ferk je predstavila E-poduzetništvo, dok je Monika Brščić iz udruge Informo predstavila nove mogućnosti stjecanja profesionalnog iskustva u jednoj od europskih zemalja kroz program Erasmus za mlade poduzetnike.

Predstavljene teme i podijeljene informacije moći će koristiti svim poduzetnicima i poduzetnicama Istre kako bi postali konkurentniji na tržištu koje se otvara punopravnim članstvom u Europskoj uniji od 1. srpnja ove godine.

Galerija fotografija