26.04.2013. godine, u Gradskoj vijećnici u sklopu Narodnog doma u Buzetu, s početkom u 17 sati, održat će se radionica pod naslovom "Volonterstvo - prilika i poziv"

U organizaciji Savjeta mladih Grada Buzeta i Volonterskog centra Istra, dana, 26.04.2013. godine, u Gradskoj vijećnici u sklopu Narodnog doma u Buzetu, s početkom u 17 sati, održat će se radionica pod naslovom "Volonterstvo - prilika i poziv".

Radionica je osmišljena s ciljem informiranja novih i već aktivnih volontera o mogućnostima koje volontiranje pruža za osobni razvoj i rast, o zakonodavno-administrativnom okviru koji prati volontiranje te o suradnji i umrežavanju organizatora volontiranja i međusektorskoj suradnji.

Kroz dvosatnu radionicu sudionici će imati priliku upoznati se s radom, misijom i ciljevima Volonterskog centra Istra, sa Zakonom o volonterstvu, mogućnostima koje volontiranje pruža te zašto uopće volontiramo. Također, sudionici će imati priliku predložiti svoje ideje za suradnjom, poslušati neke primjere dobre prakse u radu s volonterima i od educiranih trenera s bogatim volonterskim iskustvom čuti više o mnogim prednostima volontiranja.

Radionica je besplatna za sve sudionike i dio je programa  "Razvoj volonterstva u Istri"  koji je financiran od strane Istarske Županije. Organizatori se, ovom prilikom zahvaljuju Pučkom otvorenom učilištu Augustin Vivoda, te medijima na praćenju i pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže 26.04.2013. u 17:00 sati u svijetu volontera.

Volonterski centar Istra i Savjet mladih Grada Buzeta osigurat će osvježenje za sudionike, volonterske knjižice za zainteresirane te popratne informativne materijale.

O organizatorima:

Savjet mladih Grada Buzeta je savjetodavno gradsko tijelo sa svrhom unapređenja položaja mladih u gradu. "Kako u našem gradu ima mnogo volontera i onih koji bi to htjeli postati, odlučili smo organizirati suradnju s Volonterskim centrom Istre kako bi na stručan način mladima objasnili sve što ih o volontrestvu zanima. Naravno, važno je spomenuti i novu odluku o bodovanju za dobivanje Gradskih stipendija, gdje se uvela stavka kako volonteri koji imaju svu potrebnu dokumentaciju dobivaju dodatne bodove za ostvarivanje stipendije." (Mila Nežić - predsjednica Savjeta mladih Grada Buzeta)

Volonterski centar Istra osnovan je s ciljem promocije i javnog zagovaranja razvoja volonterstva na području Istarske županije te informiranja građana o vrijednostima volonterstva za zajednicu i dobrobiti za zdravlje pojedinca. Kroz program "Razvoj volonterstva u Istri" (financiran od strane Istarske Županije) VCI pruža podršku razvoju volonterstva organizatorima volontiranja, povezuje volontere i potencijalne volontere s potrebom u zajednici, promovira uporabu volonterskih ugovora i volonterskih knjižica te održava edukacije za koordinatore volontera i građane koji žele saznati više o tome zašto i gdje volontirati. "Na području ruralne Istre postoji velik broj volontera koji su aktivni na raznim aktivnostima. Rad je volontera na slabije naseljenom, ruralnom i reljefno rascjepkanom teritoriju posebno važan za zajednicu i pojedince koji pomoć volontera u nekom vidu trebaju. Volonterski centar Istra nastoji biti partner i podrška organizacijama koje okupljaju volontere na području Buzeta ne bi li suradnjom taj vrijedan resurs zajednice još i više unaprijedili." (Elvis Fekete - voditelj ureda Volonterskog centra Istra)
 
Volonterski centar Istra
(Kontakt: ured_0992110754 (Elvis Fekete), e-mail: elvis@vci.hr )
Savjet mladih Grada Buzeta
(Kontakt: predsjednica_0921737201 (Mila Nežić), e-mail: mnezic3@gmail.com )