Prvo mjesto na nekom učeničkom natjecanju prošle školske godine - ulaznica za susret učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije

Prvo mjesto na nekom učeničkom natjecanju prošle školske godine -  ulaznica za susret  učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije

Puno je emocija, ali i ponosa i optimizma,  ispunilo  pazinski Spomen dom na susretu što ga  tradicionalno priređuje Istarska županija za učenice i učenike  osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u raznim disciplinama. Na primanju s nagrađenim učenicima bili su i  njihovi mentori i ravnatelji, a svečanost su uveličali istarski župan Valter Flego, zamjenik župana Miodrag Čerina, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan,  te gradonačelnik Pazina Renato Krulčić.

Organizacija i provođenje školskih i županijskih natjecanja za sve škole Istarske županije  u nadležnosti je Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, dok su organizatori na državnoj razini bili Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta, Agencija za odgoj i obrazovanje, strukovna udruga, županija i škola domaćin.

Iz 44 osnovnih škola, na školskim je natjecanjima sudjelovalo 4437, na županijskim 753 učenika, te 176 na državnim natjecanjima. Iz 21 srednje škole, 1759 učenika je sudjelovalo u školskim natjecanjima, 632 županijskim, te 117 na državnom natjecanju.

Školski sportski savez, u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, provodio je školska sportska natjecanja. Na sportskim natjecanjima sudjelovale su 24 osnovne škole i 17 srednjih škola. Do državne razine stiglo je 32 dječaka i 24 djevojčica dok je od srednjih škola na istoj toj razini sudjelovalo 30 učenika i 26 učenica.

U tako velikoj konkurenciji pohvalno je da je čak 14 učenika osnovnih škola osvojilo prvo mjesto na državnom natjecanju i to 2 učenice za talijanski jezik, jedna učenica za engleski jezik te 11 državnih prvaka u košarci.

Kod srednjih škola imamo 41 državnog prvaka, i to 2 učenice za talijanski jezik, po jedan učenik/icu u području kemije, matematike, astronomije, geografije, osnove elektrotehnike i mjerenje u elektrotehnici i 6 učenika s osvojenim prvim mjestom na državnom natjecanju iz crvenog križa. Čak 28 učenika/ica su državni prvaci u sportskim natjecanjima i to za domijadu-stolni tenis (ž) te odbojci za djevojčice i dječake.

Učenicima i mentorima župan Flego je uručio prigodne poklon pakete, nakon čega je uslijedilo druženje i zajednička fotografija.

Galerija fotografija