Istarsko izaslanstvo u Vojvodini, na međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Istarsko izaslanstvo u Vojvodini, na međunarodnom poljoprivrednom sajmu

Istarsko izaslanstvo u sastavu Oriano Otočan, županijski pročelnik za međunarodnu suradnju i EU integracije, Graciano Prekalj, direktor Agencije za ruralni razvoj Istre i  Libero Sinković, istarski proizvođač poljoprivrednih proizvoda i vinar, boravili su, 20. i 21. svibnja 2013. godine, u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, gdje su posjetili Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, na kojem se Istarska županija predstavila svojim poljoprivrednim proizvodima.

Novosadski je poljoprivredni sajam jedan od pet vodećih u Evropi, pa je od iznimnog značenja sudjelovanje i njegovim programima. Istrani mogu biti zadovoljni, jer su osvojili nekoliko priznanja. Agencija za ruralni razvoj Istre dobila je Diplomu šampiona kvaliteta u grupi proizvoda za istarski ombolo u plemenitim plijesnima. To je još jedno u nizu priznanja istarskim suhomesnatim proizvodima, tako da danas možemo slobodno reći da je stvoren brend "Boškarina". 

U sklopu boravka u Novom Sadu, istarsko se izaslanstvo susrelo s predstavnicima političkog i gospodarskog života AP Vojvodine. U pokrajinskim sekretarijatu za privredu razgovarali su o projektima u području poljoprivrede i ruralnog razvoja. Predstavnici AP Vojvodine, koja je vrsni proizvođač mesnih proizvoda, nisu krili oduševljenje našom zaštitom istarskog goveda, te su raspravljali o mogućoj suradnji unaprjeđenja proizvodnje podolskog goveda. 

S predstavnicima privredne komore i vinarskog instituta razgovarali su i vinarstvu, suradnji na području europskih fondova, te o uspostavi još boljih međusobnih odnosa.

Galerija fotografija