Na svom prvom primanju, župan Flego s mladim Eurodysseejcima

Na svom prvom primanju, župan Flego s mladim Eurodysseejcima

U četvrtak, 13.lipnja 2013. godine u pulskom je sjedištu Istarske županije održano primanje za sudionike Eurodyssee programa. Eurodyssee je međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Program omogućava mladim ljudima, u dobi od 18 do 30 godina, stjecanje profesionalnog iskustva na različitim područjima djelovanja. Istarska županija članica je Skupštine europskih regija od 1994. godine,  te aktivno sudjeluje u programu od 1996. godine. Od tada je u programu iz Istarske županije sudjelovao 141 kandidat, dok je u Istri  boravilo 108 sudionika iz raznih europskih regija.

Ove je godine Istarska županija ugostila šestero mladih, koji nam dolaze iz Španjolske, Francuske, Italije i Austrije. Oni će u Puli boraviti od 3.lipnja do 31.kolovoza, te će u tom periodu obavljati stručnu praksu u raznim tvrtkama i institucijama. Sudionike je primio istarski župan Valter Flego, pročelnik Upravnog odjela za međunarodne odnose i europske integracije Oriano Otočan i koordinatorica  Eurodyssee programa Gordana Širol.

Prilikom obraćanja, gospodin Valter Flego je naglasio kako mu je ovo prvi prijem u funkciji istarskog župana, te je izrazio zadovoljstvo što se susreo s mladima iz Europe, i usput najavio kako će na jesen Istarska županija objaviti slijedeći natječaj za Eurodyssee program.

Gospodin Otočan naglasio je uspješnost programa unutar kojeg je naša županija potpisala ugovore s 15 različitih regija, te se nada da ćemo uz takve projekte ojačati međunarodnu suradnju, posebno nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Gospodin Flego i gospodin Otočan poželjeli su puno uspjeha ovogodišnjim sudionicima programa, te se oboje nadaju kako će baš oni biti naši ambasadori nakon povratka u svoje zemlje.

Šestero mladih, koji su počeli učiti jezik odmah pri dolasku u Istru, pokazali su svoje znanje hrvatskog rekavši kako im se Pula jako sviđa, te kako se raduju trenucima koje će provesti u našoj regiji.  Župan im je pred kraj druženja uručio dar dobrodošlice, koji će mladima moći koristiti pri otkrivanju ljepota koje Istra pruža.

Galerija fotografija