Prvi sastanak Istarskog župana Flega i saborskih zastupnika

Prvi sastanak Istarskog župana Flega i saborskih zastupnika

U pulskom sjedištu Istarske županije, župan Valter Felgo primio je saborske zastupnike s kojima je dogovorio načelnu suradnju u vezi s budućim planovima razvoja Istre. Pozdravljajući zastupnike, gospodin  Flego je naglasio kako želi biti župan svih građana, bez obzira na stranačku pripadnost. Budući da je komunikacija  jako bitna za dobre rezultate, ovakvi će se susreti kontinuirano  održavati. Buduća komunikacija sa saborskim zastupnicima ići će isključivo preko Kabineta župana, gdje će za to biti zaduženi zamjenik župana Miodrag Čerina i načelnik Uprave Valerio Drandić. Od saborskih zastupnika, primanju su prisustvovali Furio Radin (nezavisan), Tanja Vrbat, Ada Damjanac, Peđa Grbin (SDP), Valter Boljunčić, Giovanni Sponza (IDS), Nansi Tireli (Laburisti - Stranka Rada) i Silvano Hrelja (HSU).

Gospodin Čerina dao je prijedlog da saborski zastupnici budu dio županijskog izaslanstva i na taj način sudjeluju  u dijelu radnih susreta i izvan Hrvatske.
Svim je saborskim zastupnicima zajednička, kako su rekli,  ljubav prema Istri, a potom i  velika želja za suradnjom. Na prijemu se razgovaralo o mnogo tema i projekata oko kojih je potrebno raditi. Najviše se doticalo pitanje zdravstva i problema Opće bolnice Pula. Bolnica je trakavica dugih niz godina i umjesto prebacivanja odgovornosti, treba se uhvatiti posla kako bi se problem napokon riješio.

Zastupnici su dali zanimljiv prijedlog o stvaranju protokola s nekoliko točaka,  u svrhu ostvarivanja zajedničkih ciljeva. Vrlo je bitno uvažavanje svačijeg mišljenja i interesa jer, kako su saborski zastupnici i sami rekli - imamo potencijala da obilježimo jedan mandat. Istaknuli su susretljivost Grada Zagreba, koji im je ustupio prostor gdje će se otvoriti Istarski kulturni centar (Zagreb, Ilica 13), te će se i tamo moći održavati sastanci.

Saborski zastupnici svjesni su projekata oko kojih se treba više angažirati, kao što su pravosuđe u Labinu, autoput Pazin-Rijeka, željeznica, te carine i porezi. Naglasili su kako se trebaju uravnotežiti gradovi Istre, i u tom se smislu više angažirati na decentralizaciji države. Također je predložen sastanak premijera i istarskog župana, čime bi se konkretnije raspravljalo o problemu Opće bolnice.
Na kraju primanja, župan je još jednom napomenuo da se nada dvosmjernoj komunikaciji, i ponovio kako  će se sastajati češće sa saborskih zastupnicima, i na taj način dogovarati angažiraniji pristup rješavanju  aktualnih pitanja, u cilju dobrobiti istarskih građana.

Galerija fotografija