Susret župana Flega i načelnika istarskih općina

Susret župana Flega i načelnika istarskih općina

Istarski župan Valter Flego sa suradnicima održao je danas u pazinskom Spomen domu svoj prvi susret s načelnicima/cama općina  Istarske županije. U opuštenoj su atmosferi razmijenili čestitke na novoizabranim funkcijama. Izrazili su želju, da ovo nije tek protokolarni susret, već model za buduće sastanke, na kojima bi razmjenjivali svoja iskustva i dogovarali oblike tješnje suradnje.

Za početak, raspravljali su o problematici poljoprivrednih poticaja, o čemu je uvodno izlaganje podnio pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Istarske županije Milan Antolović. Obrazložena je odluka o produženju rokova provedbe mjera za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje i strateškog programa ruralnog razvoja Istarske županije od 2008. - 2013.godine na razdoblje do kraja 2015.
 
O realizaciji besplatne wireless mreže na području Istarske županije, uz sufinanciranje Ministarstva turizma, izvijestio je  pročelnik Upravnog odjela za turizam Istarske županije Branko Curić. Radi se o projektu koji ne iziskuje mnogo financijskog ulaganja, a bio bi izrazito koristan za razvoj turizma i građanstvo.

Pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Istarske županije Josip Zidarić, govorio je o pripremi projekata cestovne infrastrukture za kandidiranje kod Hrvatskih cesta za 2014. godinu. Važno je da se na vrijeme izrade projekti kojima Istarska županija može konkurirati za sredstva Europske unije.