Prijedlog izgradnje i opremanja Tehnološkog parka Istra

Prijedlog izgradnje i opremanja Tehnološkog parka Istra

U organizaciji Istarske županije i Istarske razvojne agencije (IDA) d.o.o., u srijedu, 31. srpnja 2013. u IDA-i je održan radni sastanak na temu razrade projektnog prijedloga izgradnje i opremanja Tehnološkog parka Istra u poslovnoj zoni Tison, nedaleko od Vodnjana. Sastanku su, između ostalih, prisustvovali istarski župan Valter Flego, direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti, gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, novoizabrani rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr.sc. Alfio Barbieri, predstavnici Grada Pule, HGK ŽK Pula, Politehnike, CIMOS-a, Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula, Centra za istraživanje mora Instituta Ruđer Bošković u Rovinju, te predstavnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

U radu sastanka sudjelovali su i ključni sudionici, koji bi činili strateško partnerstvo nositelja projekta, a pozvani su s ciljem njihova sudjelovanja u raspravi, te dostavi konstruktivnih prijedloga. Sudionicima sastanka predstavljena je projektna ideja, nakon koje je uslijedila rasprava, zajedničko usuglašavanje i definiranje sektora za Tehnološki park te definiranje radnog partnerstva.

Istarska županija i Istarska razvojna agencija za navedeni su projekt dobile tehničku pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u svrhu pripreme projektnog prijedloga koji će biti spreman za prijavu na natječaje iz strukturnih fondova Europske unije.

Program tehničke pomoći provodi se fazno: od razrade investicijskog ciklusa,  razrade projekta do izrade studije izvedivosti i analize troškova i koristi.
U toku je razrada navedenog projekta. Naime, uz pomoć angažiranog stručnjaka g. Hansa Blankerta, u prethodnom razdoblju definirani su okviri projekta, a na redu su programski inputi za nastavak razrade i uspješnog kandidiranja projekta na natječaje iz strukturnih fondova.