Slavonija u Istri, održavanje manifestacije "Slavonski gušti" u Puli

Slavonija u Istri, održavanje manifestacije "Slavonski gušti" u Puli

"Uz naš kulen i tamburu, u Istri se osjećamo kao doma", izjavio je predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Antun Žagar, predstavljajući projekt "Slavnoski gušti" na konferenciji za novinare, održanoj u petak, 2. kolovoza 2013.

Na prijedlog dviju podružnica Hrvatske matice iseljenika u Vukovaru i Puli dogovoreno je s direktorom turističke zajednice u Županji Mirkom Babićem, predstavljanje tradicionalne slavonske posebnosti kroz gastro-obrtničke proizvode u Puli, što će se održavati tijekom mjeseca kolovoza.

U pulskom sjedištu Istarske županije, goste iz Slavonije pozdravio je župan Valter Flego, te im zaželio ugodan boravak u Istri, u nadi da će manifestacije poput ove zbližiti županije, te biti dobar temelj za daljnju suradnju.

Manifestacija je otvorena u petak predstavljanjem tipičnih slavonskih proizvoda na pulskoj tržnici. U subotu 3. kolovoza, u večernjim će se satima na terasi restorana Mozart u Domu hrvatskih branitelja, manifestacija nastaviti uz kuhanje čobanca i drugih slavonskih delicija, a cijeli ugođaj će upotpuniti svirka tamburaša od 20 do 24 sata. Od utorka, 6. kolovoza, u prostorijama Hrvatske matice iseljenika (Carrarina 7), Istrani će imati priliku posjetiti prodajnu izložbu slavonskih delicija, kroz koju će na desetak dana osjetiti čari Slavonske kuhinje, te upoznati kulturnu baštinu i lokalne običaje kojima se čuvaju tradicionalne vrijednosti kao stil života jednog područja.

Galerija fotografija