Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancirat će izradu projektne dokumentacije za CNT Vidikovac

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU sufinancirat će izradu projektne dokumentacije za  CNT Vidikovac

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će izradu projektne dokumentacije za Centar novih tehnologija Vidikovac u Puli s iznosom od  690.625,00 kuna, što je 85 posto od ukupnih troškova za tu namjenu. Prema Ugovoru koje je  Ministarstvo sklopilo s Istarskom županijom, korisnik se obvezuje sufinancirati minimalno 15 posto ukupno prihvatljivih troškova što, uvećano za PDV, iznosi oko 120.000,00 kuna.

Projekt Centra  novih tehnologija Vidikovac u Puli jedan je od 3 projekta iz Istarske županije kojima je odobrena tehnička pomoć za pripremu projektne dokumentacije. Projekti za koje se uspiju pripremiti kompletne prijave bit će prijavljeni za financiranje na strukturne fondove Europske unije.

Projekt Centra  novih tehnologija Vidikovac u Puli sastavni je dio većeg projekta "Pulske srednje škole" kojim je Istarska županija predložila rješenje za osiguranje prostora za teoretsku i praktičnu nastavu 1.200 učenika Industrijsko-obrtničke škole Pula, Tehničke škole Pula i Strukovne škole Pula, ali i prostora za obrazovanje odraslih za potrebe gospodarstva Županije, izgradnju sportske dvorane te učeničkog doma/hostela.

Ugovor o sufinanciranju izrade projektne dokumentacije za Centar  novih tehnologija Vidikovac u Puli u potpisali su prof. dr. sc. Branko Grčić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU i mr.sc. Valter Flego, župan Istarske županije.