Župan Flego inicirao u Umagu sastanak o budućnosti istarskog turizma

Župan Flego inicirao u Umagu sastanak o budućnosti istarskog turizma

Na inicijativu župana Istarske županije Valtera Flega u Umagu je održan sastanak, na kojem su o temi "Istarski turizam - Kako dalje? - raspravljali  ministar turizma Darko Lorencin, gradonačelnici Pule, Umaga i Novigrada Boris Miletić, Vili Bassanese i Anteo Milos, predsjednici uprava vodećih hotelskih kompanija u Istri, te predstavnici Turističke zajednice i Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

U 2013. godini ističe Master plan razvoja istarskog turizma, te se javlja potreba ponovnog usuglašavanja svih dionika oko ciljeva, ključnih aktivnosti i prioriteta razvoja istarskog turizma. U tom smislu, a na inicijativu istarskog javnog sektora i nekolicine privatnih investitora dogovorena je organizacija sastanka ključnih dionika u istarskom turizmu s ciljem artikulacije strateških pitanja i dogovora oko načina usmjeravanja razvoja turizma Istre u narednom periodu.  Nakon prezentacije zaključaka s poslovne konferencije Umag Business Open 2013., održana je rasprava za potrebu artikulacije nove istarske turističke vizije i strateških odrednica rasta/razvoja.
 
U raspravi je artikulirano da postoji načelna ideja oko ključnih vrijednosti i pravaca kuda Istra treba ići, a to su: izrada novog master plana, stvaranje novih motiva dolaska, rješavanja pitanja sezonalnosti te nove greenfield investicije.

Zaključeno je da je suradnja i dogovor sudionika istarskog turizma iz javnog i privatnog sektora na ključnim strateškim pitanjima neophodna za daljnji rast i razvoj. Stoga je dogovoreno da se kroz mjesec dana započne s izradom strateškog marketing plana koji treba biti rezultat usuglašavanja i dokument koji prezentira dogovore oko ciljeva, strategije i aktivnosti svih ključnih aktera na razvoju istarskog turizma u idućih od pet godina.

Galerija fotografija