12. rujna u Europskom domu u Zagrebu je održana konferencija za novinare "Žensko poduzetništvo i žensko umrežavanje"

12. rujna u Europskom domu u Zagrebu je održana konferencija za novinare "Žensko poduzetništvo i žensko umrežavanje"

U prostoru Europskog doma u Zagrebu, dana 12. rujna održana je konferencija za novinare "Žensko poduzetništvo i žensko umrežavanje".

Predstavnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ana Puljić Žunjić, se u ime ministrice i potpredsjednice Vlade Vesne Pusić zahvalila na pozivu te, ističući što je ministarstvo do sada napravilo po tom pitanju, pohvalila te podržala inicijativu umrežavanja poduzetnica na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Zamjenica župana Istarske županije, Viviana Benussi, naglasila je da u vrijeme recesije i velike nezaposlenosti, koja osobito pogađa žene, politika mora dati snažniji zamah stvaranju uvjeta za sudjelovanje žena u gospodarskim aktivnostima i poticanju poduzetničkog duha među ženskom populacijom.

Nakon uvodnih govora predstavile su se udruge BPW (Business and Professional Women) Prvi hrvatski klub Pula - Alida Perkov i Patrizia Milani, WOW (Women on Wine) - Sanja Muzaferija,  MADI SEE (South East Europe) i MADI Group - Martina Ferk, talijanska udruga UNIMPRESA Unione Nazionale di imprese associazione Interprovinciale di Siena Grossetto e Arezzo - opunomočenica Gabriella Laporta te međunarodna udruga "Žene Europe/ Donne d'Europa/Ženske Evrope/Women of Europe" (Slovenija, Italija, Hrvatska) - Ester Pacor, koje se bave ženskim poduzetništvom, umrežavanjem, zajedničkim lobiranjem i usavršavanjem na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Idejna koordinatorica, poduzetnica Doris Cerin Otočan, je pozvala Udruge na potpisivanje Sporazuma o zajedničkoj suradnji s ciljem utvrđivanja zajedničkih interesa na području ekonomije, malog i srednjeg poduzetništva a s posebnim naglaskom u sferi enogastronomije, kulture, turizma i društvenih djelatnosti te podupiranja suradnje u pripremi i provedbi zajedničkih projekata iz fondova EU i drugih međunarodnih izvora financiranja u recipročnom obliku.

Galerija fotografija