Novi naziv lokalnog partnerstva za zapošljavanje je Vijeće tržišta rada Istarske županije

Novi naziv lokalnog partnerstva za zapošljavanje je Vijeće tržišta rada Istarske županije

U prostorima Istarske razvojne agencije IDA d.o.o. održana je 9. sjednica Skupštine Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Na sjednici je izabrano novo Predsjedništvo te je za predsjedatelja izabran v.d. pročelnika za gospodarstvo Istarske županije Alen Damijanić.

Dopredsjedatelji su  dr. Boris Sabatti direktor IDA-e, Istarske razvojne agencije i Tanja Lorencin-Matić predstojnica Područnog ureda Hrvatskog zavoda  za zapošljavanje Pula.

Na sjednici je odlučeno i o promjeni naziva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, te su članovi odlučili da će novi naziv tijela biti Vijeće tržišta rada Istarske županije, odnosno skraćeni naziv VTR.

Nadalje, članovi Skupštine obaviješteni su da funkciju Tehničkog tajništva preuzima Upravni odjel za gospodarstvo Istarske županije. Ministarstvo rada i mirovinskog sustava zatražilo je naime, od županija očitovanje glede profesionalizacije tehničkih tajništva i lokalnih partnerstva za zapošljavanje, odnosno da se odluče na odabir jednog od predloženih modela pri županijskim skupštinama, kroz model savjetodavnog tijela s operativnom osobom u županiji ili pri razvojnim agencijama, odnosno kroz model profesionalizacije putem regionalnih razvojnih agencija.

Skupština Vijeća tržišta rada Istarske županije prihvatila je zahtjev za prijem još dva nova člana i to Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" iz Umaga i Udrugu START UP. Zaključno, donesena je odluka da će predstavnik civilnog sektora u Upravnom odboru VTR-a biti udruga START UP, umjesto udruge ZUM.

Lokalna partnerstva za zapošljavanje promicana su kroz politiku Vlade RH, a uspostavljena su sukladno načelima navedenim u hrvatskim strateškim dokumentima.

VTR je najprimjerenije tijelo za pripremu Strategije za razvoj ljudskih potencijala na županijskoj razini. Osigurava sudjelovanje dionika u procesu planiranja i provedbe politike razvoja ljudskih potencijala. Djeluje kao operativno tijelo kvalificirano za provođenje strukturnih fondova Europske Unije, te drugih financijskih potpora i instrumenata.

Galerija fotografija