Istarska županija domaćin otvaranju međunarodnog 4. Festivala pameti

Istarska županija domaćin otvaranju međunarodnog 4. Festivala pameti

Zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi primila je danas, u petak 27. rujna, u sjedištu Istarske županije u Puli, izaslanstvo AP Vojvodine, iz Republike Srbije predvođeno potpredsjednikom  Vlade AP Vojvodine i pokrajinskim sekretarom  za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice mr. Andorom Delijem, zajedno s ravnateljicama pulske Gimnazije i strukovne škole za Ugostiteljstvo, turizam i trgovinu, Brankom Antunović Piton i Ljiljanom Radoš te s nekolicinom učenika, a sve u povodu otvaranja međunarodnog, 4. Festivala pameti. 

Zahvaljujući pobjedi učenice Gimnazije Pula Lucije Šćur na proteklom, 3. Festivalu pameti, Istarskoj je županiji ukazana čast biti domaćin otvaranja novom izdanju natjecanja u kreativnosti za učenike srednjih škola.  

Na ovogodišnjem međunarodnom 4. Festivalu pameti sudjeluje više od 1000 učenika srednjih škola iz 10 regija, iz više zemalja Srbije, Rumunjske, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Poljske, Češke, Ukrajine, Italije, Austrije i Hrvatske.  

Zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi istaknula je kako je potrebno uvijek promicati inicijative koje potiču kreativnost kod djece.

"Kreativnost nema puno prostora, a trebala bi biti u centru odgojno obrazovnog sustava, jer bez kreativnosti, nema ni inovativnosti ni napretka", izjavila je zamjenica župana.

Pokrajinski sekretar za obrazovanje AP Vojvodine Deli zahvalio se na toploj dobrodošlici i naglasio kako upravo Festival pameti ima na neki način cilj procijeniti stupanj kreativnosti u školama.

"Kroz kreativnost razbijamo ustaljene okvire i zidove koji nas okružuju, a djeci dajemo inicijativu da se bave svojim umom i kreacijom i potičemo ih na razmišljanje izvan okvirnog znanja", ustvrdio je. 

Sekretar Deli pozvao je profesore i učenike iz Istarske županije da dođu na finale Festivala u Novi Sad, te poželio uspjeh da što više učenika iz Istre uđe u finale.

Galerija fotografija