Prijem župana za predstavnike Policije u povodu Dana Svetog Mihovila

Prijem župana za predstavnike Policije u povodu Dana Svetog Mihovila

Župan Istarske županije Valter Flego sa suradnicima primio je danas, u petak 27. rujna načelnika Policijske uprave istarske i jako izaslanstvo njegovih suradnika, koje su sačinjavali načelnici svih sektora Policijske uprave istarske, u povodu Dana policije te njihovog zaštitnika Svetog Mihovila. Na prijemu je sudjelovao i pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić.

S obje je strane istaknuta dobra institucionalna suradnja te je u tom smislu župan Flego zahvalio policijskim službenicima na radu i suradnji, ne samo u ovim godinama u mirnodopsko vrijeme, već i stoga što je Policija bila sudionikom stvaranja nove Republike Hrvatske.

"Danas su pred nama nove zadaće, nove granice i novi ljudi, jer znamo da smo postali članicom Europske unije. Također, policija treba raditi preventivno, anticipativno i biti u zajednici, a to traži ulaganja od svih nas. Svakako mi želimo unaprijediti našu dobru suradnju kroz Vijeća za komunalnu prevenciju, jer svi smo mi dio svojih lokalnih zajednica, stoga pozdravljam i Vaš projekt Policija u zajednici. Svi smo mi pozvani raditi ne samo na sigurnosti i stabilnosti, već i na tome da se svi osjećaju sigurno i ravnopravno", zaključio je župan prigodno.

Župan je policijskim službenicima čestitao njihov dan sa željom da stanje sigurnosti koje danas imamo bude održano i unaprijeđeno, a to kaže, zahtjeva maksimalan angažman i s jedne i s druge strane.

Načelnik Policijske uprave istarske Dragutin Cestar zahvalio se županu na čestitkama i prijemu, kojima im je iskazana čast te je naglasio kako se otvara prostor za daljnju dobru suradnju. Napomenuo je kako pokazatelji daju određene pozitivne trendove stanja sigurnosti u prvih 8 mjeseci ove godine, pa je tako značajno smanjen broj kaznenih djela protiv imovine, što se odnosi na krađe, teške krađe i slično. Također, smanjen je broj prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama u prometu, te broj prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama.

Načelnik Cestar izvijestio je i kako je područje mora i akvatorija pojačano nadzirano tijekom spomenutog razdoblja, što je rezultiralo većim brojem evidentiranih prekršaja na moru, ali i drastičnim smanjenjem ozljeda u morskom prometu, obzirom da je tijekom promatranog razdoblja ozlijeđena jedna osoba.
Stanje sigurnosti u ukupnosti ocijenio je dobrim, a ljetnu sezonu uspješnom, kako u gospodarskom, tako i u sigurnosnom smislu, obzirom da nije bilo, kako je rekao ozbiljnijih sigurnosnih problema koji bi u javnosti izazivali osjećaj uznemirenosti.

Ulazak u EU i granica u centralnom su fokusu, od ulaska u EU, te je načelnik PUI Cestar pritom napomenuo kako se razvija međunarodna policijska suradnja bez većih poteškoća i problema.

Galerija fotografija