Susret župana, zamjenice župana Istarske županije i županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić

Susret župana, zamjenice župana Istarske županije i županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova s pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić

U sjedištu Istarske županije, u službenom posjetu boravila je danas, u petak 27. rujna pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić te se susrela sa županom Valterom Flegom, zamjenicom župana Vivianom Benussi i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Istarske županije.

Zamjenica župana Benussi ukratko se osvrnula na rad županijskog Povjerenstva za ravnopravnost spolova koje u novom sastavu djeluje već punih godinu dana. Tako je zamjenica župana izvijestila kako su doneseni Akcijski i Operativni planovi rada za 2012. i 2013. godinu, zatim organiziran je cijeli niz aktivnosti za jednaku zastupljenost, a koje su prethodile političkim lokalnim izborima, te niz edukacija i edukacijskih ciklusa.

Županijskom Povjerenstvu za ravnopravnost spolova Istarske županije, kojim predsjeda zamjenica župana Benussi, predstoji rad na osnivanju Povjerenstava za ravnopravnost spolova na razini općina i gradova, a najavljeno je još niz inicijativa poput ustrojavanja Ambulante za adolescente.

"Postoji puno ideja i inicijativa naročito prema djeci vrtićke dobi i njihovim odgajateljima, jer sve snage i aktivnosti treba usmjeriti ka uklanjanju uobičajenih stereotipa", kaže zamjenica župana Viviana Benussi.

Pravobraniteljica je čestitala županijskom povjerenstvu na trudu i radu te je pored ostalog naglasila kako se recesija izuzetno jako reflektira na položaj žene u društvu, ne samo po pitanju rada i zapošljavanja, već i po pokazateljima obiteljskog nasilja te se reflektira i na percepciju žene u društvu.

Nakon konferencije za novinare, održana je 6. Sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije na kojoj je usvojen Operativni plan djelovanja za 2014. te Financijsko izvješće za proteklu godinu.

Galerija fotografija