Obavijest kandidatima/kandidatkinjama prijavljanim na Oglas za prijem u službu na radno mjesto Viši/a stručni/a suradnik/ca za vodoprivredu, 1 izvršitelj/ica, u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu IŽ

Obavijest kandidatima/kandidatkinjama prijavljanim na
Oglas za prijem u službu na radno mjesto
Viši/a stručni/a suradnik/ca za vodoprivredu - zamjena radi korištenja porodiljnog dopusta, 1 izvršitelj/ica,
u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije

Obavještavaju se kandidati koji su podnijeli prijavu na navedeni Javni Oglas da se prethodna provjera znanja i sposobnosti, iz okvira "PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE" održati;

dana 09. listopada 2013. godine u 10,00 sati u prostorijama
Fonda za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre,
Pazin, Šet. Pazinske gimnazije 1 (Spomen-dom, I kat).

Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti klandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz Oglasa, odnosno kandidati koji budu putem elektroničke pošte (mail-a) obaviješteni da pristupe testiranju."

        Predsjednik Povjerenstva
               Mladen Milohanić v.r.

OGLAS ZA PRIJEM U SLUŽBU NA RADNO MJESTO VIŠE/G STRUČNE/OG SURADNICE/KA ZA VODOPRIVREDU  - ZAMJENA RADI KORIŠTENJA PORODILJNOG DOPUSTA, U UPRAVNOM ODJELU ZA POLJOPRIVREDU, ŠUMARSTVO, LOVSTVO, RIBARSTVO I VODOPRIVREDU  ISTARSKE ŽUPANIJE

OBAVIJEST I UPUTE KANDIDATIMA PRIJAVLJENIM NA OGLAS ZA PRIJEMU SLUŽBU NA RADNO MJESTO VIŠE/G STRUČNE/OG SURADNICE/KA ZA VODOPRIVREDU - ZAMJENA RADI KORIŠTENJA PORODILJNOG DOPUSTA U UPRAVNOM ODJELU ZA POLJOPRIVREDU, ŠUMARSTVO, LOVSTVO, RIBARSTVO I VODOPRIVREDU  ISTARSKE ŽUPANIJE OBJAVLJENOG 18. RUJNA 2013. GODINE.


OPIS POSLOVA I RADNIH ZADATAKA

Viša/i stručna/i suradnica/ka za vodoprivredu  - zamjena radi korištenja porodiljnog dopusta, u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije

Opis poslova:  

  • proučava i stručno obrađuje predmete  iz područja vodnoga gospodarstva,
  • brine se za stručno, zakonito i pravovremeno izvršavanje poslova iz područja vodnoga gospodarstva,
  • sudjeluje u izradi propisa i dugih akata iz područja vodoprivrede;
  • priprema stručne materijale za potrebe Županijske skupštine i Župana, sudjeluje u izradi propisa i dugih akata iz područja zaštite od štetnog djelovanja voda, vodozaštite, vodoopskrbe, navodnjavanja, melioracija i pročišćavanje otpadnih voda,
  • koordinira i prati stanje vodnog dobra, te predlaže mjere za unapređenje upravljanja vodnim resursima,
  • sudjeluje u aktivnostima izrade stručno analitičkih izvješća i elaborata;
  • koordinira suradnju sa znanstvenim institucijama i nadležnim upravnim tijelima gradova i općina obavlja i ostale poslove po nalogu pročelnik.


PODACI O PLAĆI

Plaću više/g stručne/og suradnice/ka za vodoprivredu čini umnožak koeficijenata složenosti poslova radnog mjesta i osnovice. Člankom 8. Odluke o mjerilima za određivanje plaće župana i zamjenika župana te službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije ("Službene novine Istarske županije", broj 10/10) utvrđen je koeficijent složenosti poslova višeg stručnog suradnika koeficijentom  2,80, dok je člankom 7. iste Odluke propisan način utvrđivanja osnovice za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Istarske županije.

TESTIRANJE KANDIDATA

  • Provjera znanja i sposobnosti bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se službenik/ca prima - pismeni test
  • Usmeni intervju s Povjerenstvom za provedbu Oglasa za prijem u službu

PRAVNI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE - PROVJERU ZNANJA I SPOSOBNOSTI BITNIH ZA OBAVLJANJE POSLOVA RADNOG MJESTA NA KOJE SE SLUŽBENIK/ CA PRIMA:

  1. Ustav RH (pročišćeni tekst), ("Narodne novine", broj 56/90, 135/97, 8/98, 113/00, 124/00, 28/01, 41/01, 55/01, 76/10, 85/10)
  2. Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ("Narodne novine", broj 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08 i 36/09)
  3. Zakon o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, ("Narodne novine", broj 86/08 i 61/11),
  4. Zakon o vodama  (NN 153/09, 63/11, 130/11, 56/13),
  5. Zakon o financiranju vodnog gospodarstva,  (NN 153/09, 90/11, 56/13),
  6. Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj (Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, srpanj 2005.g.),
  7. Plan navodnjavanja Istarske županije - novelacija (Institut IGH Rijeka, prosinac 2007.g.),
  8. Vodoopskrbni plan Istarske županije (Institut IGH d.d. Rijeka i Zagreb, ožujak 2007.g.),
  9. Županijska razvojna strategija 2011-2013.g. (Službene novine Istarske županije 10/2011).

NAČIN TESTIRANJA:

Po dolasku na testiranje od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/ kinje koji ne mogu dokazati identitet ne mogu pristupiti testiranju.
Nakon utvrđivanja identiteta kandidata/ kinja, istima će biti podijeljena pitanja za provjeru znanja putem pismenog testiranja (20 pitanja - 20 bodova).
Na pisanoj provjeri nije dozvoljeno koristiti se literaturom i zabilješkama, napuštati prostoriju, razgovarati s ostalim kandidatima/kinjama, niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata, a mobitel je potrebno isključiti.
Pismena provjera traje najduže 60 minuta.

Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% bodova iz svakog dijela provjere znanja i sposobnosti kandidata na provedenom testiranju. 

Maksimalno ostvariv broj bodova na testiranju je 20.

Kandidati/ kinje koji su zadovoljili na testiranju pristupaju razgovoru s Povjerenstvom za provedbu Oglsa za prijem u službu (intervju). Nakon izvršenog razgovora - intervjua, maksimalno ostvariv sveukupni broj bodova je 40.

Povjerenstvo za razgovor s kandidatima utvrđuje interese, profesionalne ciljeve, motivaciju za rad u Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije.
Rezultati intervjua boduju se na način kao i testiranje.

Nakon provedbe testiranja i intervjua Povjerenstvo za provedbu Oglasa za prijem u službu utvrđuje rang listu kandidata prema ukupnom broju ostvarenih bodova na testiranju i intervjuu.

Povjerenstvo dostavlja pročelniku Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu Istarske županije izvješće o provedenom postupku, kojeg potpisuju svi članovi Povjerenstva.

Svi kandidati prijavljeni na Oglas za prijem u službu imaju pravo uvida u dokumentaciju koja se odnosi na Oglas za prijem u službu.

                                                                ISTARSKA ŽUPANIJA
Upravni odjel za poljoprivredu,
šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu