Uređaj za daljinsko mjerenje temperature digitalnim putem

Uređaj za daljinsko mjerenje  temperature digitalnim putem

U sjedištu Istarske županije u Puli inovator Sead Inajetović i njegov tim predstavili su istarskom županu Valteru Flegu i njegovim suradnicima inovativni projekt  Mikrokontrolerski višekanalni digitalni termometar.  Riječ je o  uređaju kojim se može točno izmjeriti temperaturu na više lokacija, ukupne udaljenosti do 100 metara, te izmjerene temperature istovremeno upisati u PC računalnu i web bazu. Može omogućiti udaljeni nadzor izmjerenih temperatura na svim mjernim lokacijama te osigurati pouzdan alarm servisnoj službi u slučaju kvara.

Ovaj sofisticirani termometar, na kojem je tim radio četiri godine, zaštićen je pri Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, i spreman je za tržište. Primjenu može naći u objektima s mnogo rashladnim uređaja. Vrlo  je jednostavan i ekonomičan - jedno mjesto jedan euro.

Župana se dojmio uređaj, te je obećao da će ga preporučiti  Općoj bolnici Pula i pulskoj Tržnici.

Inovator Sead Inajetović trebat će za svoj tim nove ljude, te je iskazao potrebu za novim poslovnim prostorima. U tom će pogledu imati pomoć Istarske županije, kojoj je stalo da se novom proizvodnjom i novim programima otvori prostor za novo zapošljavanje.

Galerija fotografija