Stancija 1904. iz Smoljanci - dobitnik nagrade EDEN - Europskih destinacija izvrsnosti

Stancija 1904. iz Smoljanci - dobitnik nagrade  EDEN - Europskih destinacija izvrsnosti

U Bruxellesu su , 11. i 12. studenoga 2013. godine, dodijeljene  ovogodišnje nagrade najljepšim europskim turističkim odredištima EDEN - Europskih destinacija izvrsnosti. Tema je ovogodišnjeg izbora, za koji se su natjecale članice Europske unije, bila je turizam bez prepreka - prilagođen djeci, starijima, bolesnima i osobama s posebnim potrebama.

Prestižnu je titulu EDENa osvojio, ovogodišnji hrvatski nacionalni pobjednik, Stancija 1904. iz Smoljanci - (Svetvinčenat), u Istarskoj županiji.

Nakon što je gđa Draženka Moll, vlasnica Stancije 1904, potpisala Briselsku konvenciju, Europska komisija i službeno je uvrstila Stanciju u europsku mrežu turističkih dragocjenosti Europe.

"Veliko je  zadovoljstvo i čast biti  jedna među destinacijama izvrsnosti na europskoj razini, osobito u godini kada je Hrvatska postala punopravna članica Europske unije" -  rekla je Moll.

U prostorijama Europske komisije, uz stručne radionice, tijekom cjelodnevnog događanja održano je predstavljanje, na sasvim poseban način, svih EDEN pobjednika iz 18 različitih europskih zemalja.

Predstavništvo Istarske županije pri EU institucijama dalo je snažnu potporu pri predstavljanju Stancije 1904. uz koju je održana promocija Istre, te istarskih proizvoda i vrijednosti. 

Ured u Bruxellesu dokazao je i ovoga puta kako stoji  na raspolaganju i pruža potporu svim građanima, institucijama i tijelima Istarske županije.