Bale: Radionica "Strukturni fondovi i Kohezijski fond" u Centru za EU i međunarodnu suradnju

Bale: Radionica "Strukturni fondovi i Kohezijski fond" u Centru za EU i međunarodnu suradnju

U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama danas je započela dvodnevna radionica "Strukturni fondovi i Kohezijski fond", na kojoj sudjeluju zaposlenici javnog, privatnog i civilnog sektora te mladi nezaposleni. Radionica je nastavak ciklusa stručnih edukacija "EU fondovi i uspješno upravljanje EU projektima - europski alati za lokalni i regionalni razvoj" koji je započeo u rujnu radionicom "Upravljanje projektnih ciklusom", a završit će u ožujku 2014. Ciklus edukacija organizira Upravni odjel za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije u sklopu EU projekta AdriGov.

Tijekom dvodnevne radionice na temu "Strukturni fondovi i Kohezijski fond" četrdesetak sudionika dobit će informacije o ciljevima i temeljnim načelima regionalne politike, ključnim dokumentima i fondovima koji su Hrvatskoj dostupni kao punopravnoj članici Europske unije: Europskom fondu za regionalni razvoj, Europskom socijalnom fondu i Kohezijskom fondu, te metodologiji pripreme projekata financiranih tim instrumentima. Pojedinačno  će biti iznesene informacije o svakom navedenom fondu, alociranim sredstvima, potencijalnim prijaviteljima i ciljevima koji se financiraju, potkrijepljeno primjerima već provedenih projekata iz drugih zemalja EU.

Sudionici će imati prilike kroz raspravu i savjetovanje razriješiti sve nedoumice vezane uz fondove EU i vidjeti jasnu razliku i promjene u prijavi projekata u odnosu na pretpristupne fondove koje su dosad imali prilike koristiti.

Cjelokupni ciklus stručnih edukacija razvit će kod sudionika osnovna znanja i vještine po pitanju EU fondova.

Galerija fotografija