Prezentacija projekta "Implementacija europske agende obrazovanja odraslih"

Prezentacija projekta "Implementacija europske agende obrazovanja odraslih"

U Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula održana je prezentacija projekta "Implementacija europske agende obrazovanja odraslih. Na prezentaciju, koja je održana u četvrtak, 21. studenoga 2013. godine, pozvani su Služba za opću upravu i društvene djelatnosti Ureda državne uprave Istarske županije, Upravni odjeli zaduženi za obrazovanje u gradovima i županiji, srednje škole koje imaju u svom programu obrazovanje odraslih i ustanove koje provode obrazovanje odraslih.

Odjel za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u razdoblju od 2012. do 2014. godine provodi projekt pod nazivom ,,lmplementacija Europske agende obrazovanja odraslih" koji je dio Programa cjelovitog učenja Grundtvig Izvršne Agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku I kulturu (EACEA).

Projektom se provodi i promovira nova Rezolucija Vijeća Europske unije o obnovljenoj europskoj strategiji za obrazovanje odraslih, a posebnu pozornost projekt posvećuje i na umrežavanje dionika obrazovanja odraslih na lokalnoj i nacionalnoj razini, u svrhu poboljšanja kvalitete obrazovanja odraslih u Hrvatskoj.