Istarski se župan Valter Flego susreo s predstavnicima lovačkih i kinoloških organizacija

Istarski se župan Valter Flego  susreo s predstavnicima lovačkih i kinoloških organizacija

Istarski je  župan Valter Flego primio danas ( 12. prosinca 2013. ) u Pazinu  predstavnike kinoloških društava Istarske županije. Susret je organiziran u povodu  brojnih uspjeha i značajnih priznanja koje su istarski kinolozi osvojili na  regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini, natječući se sa svojim psima u raznim kategorijama.

Bila je to prigoda da s gostima razgovora o suradnji i između kinoloških društava i Lovačkog saveza Istarske županije u cilju unapređenja lovnog turizma koji  u županiji ima dugu tradiciju i uklapa se u razvojne planove istarskog turizma.

U razgovorima su sudjelovali Graciano Prekalj, predsjednik Lovačkog saveza Istarske županije i Milan Antolović, pročelnik  županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, predstavnici  kinoloških društava  Poreč i Pazin Emilio Uljančić i Vjekoslav Filiplić, te  Milan Čulinović iz kluba "Istarski gonič".   Susretu su se odazvali  natjecatelji  Ivan Stojkovski, Livio Pastorčić i Ivan Kos sa svojim nagrađivanim psima.

Uz  lijepe vijesti o uspjesima na natjecanjima, razgovaralo se i  problematici u hrvatskom lovstvu. S obzirom na  razmimoilaženja između Hrvatskog  lovačkog saveza i Hrvatskog  kinološkog saveza, što se reflektira  i u Istarskoj županiji, predloženo je da se oformi jedno povjerenstvo koji će pomoći u razrješenju takvog stanja.

Na susretu je bilo riječi i o  zaštiti istarskih goniča -kratkodlakih i oštrodlakih - dviju  autohtonih domaćih pasmina.

Galerija fotografija