"Rudarsko geološka studija potencijala i gospodarenja mineralnim sirovinama Istarske županije" na procjeni javnosti

"Rudarsko geološka studija potencijala i gospodarenja mineralnim sirovinama Istarske županije" na procjeni javnosti

U želji da se građani u što većem broju uključe u javnu raspravu o "Rudarsko geološkoj studiji potencijala i gospodarenja mineralnim sirovinama Istarske županije", predstavnici županije su o toj temi raspravljali s članicama udruge Zelena Istra na čelu s gđom. Duškom Radojčić. Na sastanku, održanom u pulskom sjedištu Istarske županije u petak, 13. prosinca 2013. godine, pročelnik županijskog upravnog odjela za gospodarstvo Alen Damijanić i viši savjetnik za energetiku i rudarstvo u tom odjelu Denis Kontošić, obrazložili su namjere da se izradi jedna takva studija potrebom da se po prvi puta prezentira kompletan pregled postojećeg stanja i potencijala na području gospodarenja mineralnim sirovinama.

Na sastanku je ostvaren konstruktivan dijalog svih sudionika. Predstavnice udruge Zelena Istra iznijele su probleme vezane za pojedinačna eksploatacijska područja. Kako bi struka i građani bili zadovoljni stanjem u gospodarenju mineralnim sirovinama pozivaju se svi da se u što većem broju uključe u javnu raspravu kako bi, ne samo zadovoljili formu rasprave, već iskazali potrebe i artikulirali rješenja kojima bi se izbjegli problemi u budućnosti.

Javna je rasprava otvorena je do 03. siječnja 2014.godine, a sva dokumentacija dostupna je na web stranici Istarske županije. Previđa se održavanje još jednog javnog izlaganja studije, na koje će biti pozvani predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ureda državne uprave, kada će sve zainteresirane strane moći postaviti pitanja i dati svoje prijedloge.