Pula: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Pula: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Istarski župan Valter Flego potpisao je danas ugovor s dobitnicima studentskih stipendija Istarske županije za akademsku 2013/14. godinu.

Uz radost, što prati kalendarski završetak godine, dobitnici studentskih stipendija  Istarske županije imali su danas još jedan povod za slavlje, jer su, između tristotinjak kandidata, sukladno Pravilniku, stekli najviše bodova i njihovi su zahtjevi pozitivno riješeni.

Prije svečanog čina potpisivanja, studenticama i studentima se obratio župan  Flego. Uz čestitke, istaknuo je kako su sredstva za stipendije najbolje uložena sredstva, koja će se višestruko vratiti. Jednako tako stipendije obvezuju na predani rad, a od njihovih se korisnika očekuje da, poslije završenih studija, svojim radom doprinesu prosperitetu svoga kraja.

U svečanom činu potpisivanja ugovora sudjelovali su zamjenica župana Viviana Benussi, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan i pročelnik Kabineta župana Duško Kišberi.

Istarska je županija započela sa stipendiranjem studenata akademske 1995/96. godine, kada je dodijelila ukupno 25 stipendija u iznosu od 800,00 kn mjesečno. U akademskoj 2013/14. godini, sukladno Pravilniku o dodjeli studentskih stipendija,Istarska je županija dodijelila ukupno 41 novu stipendiju, čija visina iznosi 1.100,00 kuna.

Galerija fotografija