Istarski župan i pulski gradonačelnik primili američkog veleposlanika u Hrvatskoj

Istarski župan i pulski gradonačelnik primili američkog veleposlanika u Hrvatskoj

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili su danas, u sjedištu Istarske županije u Puli, veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj gospodina Kennetha Mertena, kojem je ovo prvi službeni posjet Istri.

Župan Flego i gradonačelnik Miletić upoznali su veleposlanika Mertena s aktualnostima i projektima Istarske županije i Grada Pule, s naglaskom na buduća partnerstva i suradnju, posebice po pitanju mogućih američkih investicija.

- Nadam se da će, ne samo američki turisti, prepoznati našu regiju kao poželjnu destinaciju za odmor, već da će Istra biti privlačna i američkim investitorima. Naš prioritet je svakako smanjenje stope nezaposlenosti, odnosno otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane. Zahvalan sam veleposlaniku na trudu koji će uložiti kako bi, pomoću svojih poznanstava i utjecaja, motivirao poduzetnike i investitore iz Sjedinjenih Američkih Država - rekao je župan.

Veleposlanik Merten je, također, izrazio zadovoljstvo ishodom današnjeg susreta kojeg je ocijenio veoma konstruktivnim.

- Hrvatska i SAD imaju veoma dobre i bliske odnose na mnogim područjima, no ono što bismo mi voljeli je više suradnje na području gospodarstva. Voljeli bismo da je više američkih kompanija prisutno ovdje - istaknuo je Merten, zaključivši kako je optimističan glede budućnosti Hrvatske, mlade članice EU, atraktivnog zemljopisnog položaja, bogate povijesti, kulture i prirodnih ljepota.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić upoznao je veleposlanika Mertena s aktualnostima Grada Pule, kako s povijesnog, turističkog i gospodarskog aspekta iznijevši, mogućnosti ulaganja u grad.

Galerija fotografija