Istarski župan i pulski gradonačelnik primili izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj

Istarski župan i pulski gradonačelnik primili izraelskog veleposlanika u Hrvatskoj

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić primili su danas, u sjedištu Istarske županije u Puli, veleposlanika Države Izraela u Republici Hrvatskoj NJ.E. Yosefa Amranija, povodom njegovog odlaska s diplomatske misije u Hrvatskoj.

Župan Flego i gradonačelnik Miletić pozitivno su ocijenili dosadašnju suradnju s izraelskim veleposlanikom izrazivši nadu da će se ona nastaviti i s njegovim nasljednikom.

- Posebno bih izdvojio kulturnu manifestaciju "Čarolija Izraela, ljeto u istri" koja se održala prošle godine u Puli i Poreču i dodatno nas zbližila. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti imati jednako dobre odnose te da će se konačno pokrenuti i konkretna ekonomska suradnja - istaknuo je župan Flego zahvalivši se veleposlaniku na dobroj suradnji, brojnim inicijativama i procesima koje je pokrenuo.

Veleposlanik Amrani se, također, prisjetio Tjedna izraelske kulture u Istri napomenuvši kako slične manifestacije u budućnosti trebaju biti brojnije. No, osim kulturne suradnje, veleposlanik bi volio više projekata na području poljoprivrede, navodnjavanja i turizma.

-  Vjerujem u potencijale ove zemlje i u potencijale Istre te u nastavak dobrih odnosa  između naših država. Mogućnosti suradnje su velike, a samo nebo je granica. Veliki potencijal vidim u turizmu i većem broju dolazaka izraelskih gostiju. Jednako tako, Izrael ima dobra iskustva u poljoprivrednom navodnjavanju, što je potrebno Istri kako bi više svojih proizvoda izvozila - rekao je veleposlanik Yosef Amrani.