Održan radni sastanak o suradnji na polju zdravstva

Održan radni sastanak o suradnji na polju zdravstva

U pulskom sjedištu Istarske županije održan je danas radni sastanak o mogućnostima suradnje na polju zdravstva između Istarske županije i Međunarodne akademije za obuku zdravstvenih djelatnika Sanicademia.

Tom je prigodom, istarski župan Valter Flego izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s austrijskom regijom Koruškom, koja je pored talijanskih regija Friuli - Venezia Giulia i Veneto članica ove međuregionalne Europske ekonomske interesne grupe s područja zdravstva. Prema riječima župana,  Istarska županija i Regija Koruška godinama uspješno surađuju i partneri su na više europskih projekata. Župan je o suradnji na polju zdravstva, u dva navrata, razgovarao  s predsjednikom pokrajine Koruška dr. Peterom Kaiserom, te je izrazio nadu kako će se ona u budućnosti u realizirati.

Tijekom susreta, predstavnici Sanicademia predstavili su mogućnosti suradnje, dok su se djelatnici zdravstvenih ustanova iz Istre osvrnuli na hrvatski zdravstveni sustav, te način rada institucija iz kojih dolaze. Poseban je naglasak stavljen na razgovor o partnerstvu na budućim europskim projektima, te je dogovoreno da subjekti iz Istre odrede područja na kojima bi ta suradnje bila najuspješnija.

Sastanku je prisustvovao pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Oriano Otočan, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić te predstavnici Opće bolnice Pula, Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat".

Galerija fotografija