Župan Flego sa suradnicima posjetio Općinu Medulin

Župan Flego sa suradnicima posjetio Općinu Medulin

Istarski župan Valter Flego, zamjenik župana Miodrag Čerina, načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić i pročelnik kabineta župana Duško Kišberi posjetili su danas Općinu Medulin te se susreli s načelnikom Goranom Buićem i njegovim suradnicima.

Cilj radnog sastanka bio je upoznati se s razvojnim projektima Općine te dogovoriti moguće buduće suradnje Istarske županije i Općine Medulin. Župan Flego, tom je prilikom pohvalio predstavnike općine na dosad učinjenom istaknuvši kako nije riječ samo o najperspektivnijoj, već i najpotentnijoj i najorganiziranijoj općini. Također, župan je izrazio spremnost na suradnju poručivši kako je otvoren za sve ideje, planove i konkretne projekte koje bi se, zajedničkim snagama, moglo realizirati.
 
Načelnik Buić  je ukratko prezentirao Općinu Medulin i njihove prioritetne projekte: dogradnju i nadogradnju OŠ Mate Demarina, dovršetak vatrogasnog doma, izgradnju medulinske zaobilaznice, uređenje biciklističke staze Premantura-Medulin-Pula, uređenje poslovnih zona, organiziranje prigodne manifestacije u spomen egzodusa 1915.-1918. pod pokroviteljstvom Istarske županije, te nastavak provođenja Škole manjinskih prava.

Uz navedene projekte, kao izuzetno značajne za daljnji razvoj Općine Medulin, Buić je izdvojio i kanalizaciju, zabavni centar Campanož, Sportski centar Medulin Istok, hotelski resor  Stocca u Vinkuranu i Glavica u Premanturi, Cavae Romane park i shopping centar Valbonaša.

Prema riječima načelnika, prioritetno je uređenje osnovne škole, koja je jedina u Istri, sa stalnim povećanjem broja  djece za što je svoju pomoć u realizaciju ponudila Županija. Jednako tako, Županija će se angažirati i oko uređenja biciklističke staze te cestovne infrastrukture. Pomoć je ponuđena i u izradi europskih projekata za zaštitu prirode, u kojima županija ima iskustva.

Nakon radnog sastanaka, županijski predstavnici obišli su gradilište hotela Belvedere, koji je trenutno u fazi preuređenja, vatrogasni dom, lučicu Banjole, osnovnu školu i dječji vrtić te lokacije na kojima su planirani projekti poput sportskog centra i zabavnog parka.

Župan Flego  poručio je na kraju kako Općina Medulin na Istarsku županiju može gledati kao na "pravog i iskrenog partnera".

"Ovo je tek prvi u nizu sastanaka na kojem smo se danas upoznali s vašim prioritetima te načinom kako ih realizirati. Na našu pomoć možete uvijek računati. Ima stvari na koje, nažalost, ne možemo utjecati jer živimo u jako centraliziranoj državi, ali ono što možemo je da zajednički pokucamo na mnoga vrata", istaknuo je istarski župan, dodajući kako je uvjeren da će se neki od spomenutih projekata sigurno, u ovom mandatnom razdoblju i realizirati.

Galerija fotografija