Predstavljen pilot projekt "Extraordinary Education - Poduzetničko obrazovanje u Istri"

Predstavljen pilot projekt "Extraordinary Education - Poduzetničko obrazovanje u Istri"

Na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak 27. siječnja 2014. godine u pulskom sjedištu Istarske županije, zamjenica istarskog župana Viviana Benussi, dekanica Fakulteta za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" izv. prof. dr. dc. Danijela Križman Pavlović, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti i predstavnica HGK - Županijske komore Pula Ticiana Trošt predstavili su pilot projekt "Extraordinary Education - Poduzetničko obrazovanje u Istri".

Riječ je o besplatnoj radionici na temu poticanja poduzetništva u Istri koju organizira Istarska županija i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, u suradnji s pulskim Ekonomskim fakultetom, HGK - Županijskom komorom Pula, IDA-om i međunarodnom MADI Grupom.

Zamjenica župana Benussi istaknula je kako su zapošljavanje i samozapošljavanje snažni alati za izlazak iz gospodarske krize, a upravo ovom edukacijom želi se potaknuti razvoj poduzetništva. Cilj je u zabavnom okruženju stvoriti "ja to mogu" stav pomažući pojedincima da postanu samopouzdaniji, komunikativniji i spremniji za globalne izazove, istovremeno prepoznajući i koristeći dostupne im prilike.

U ovom, prvom u nizu edukacijskih ciklusa, sudjelovat će 20 srednjoškolki i srednjoškolaca, 18 studentica i studenata te 23 nezaposlene žene, a  održat će se u prostorijama IDA-e.

Predavačica će biti uspješna poduzetnica i svjetski poznata predavačica Madi Sharma, vlasnica MADI grupe, predstavnica Velike Britanije u Europskom parlamentu i socijalnom odboru.

Edukacija započinje sutra, a trajat će do 01. veljače, poslije čega će svi polaznici prezentirati svoju poduzetničku ideju na sajmu "Histria - izložba hrane i pića", koji će se, u organizaciji HGK Županijske komore Pula, održati od 06. do 08. veljače 2014. godine.Također, sudionici će 08. veljače, u Puli, sudjelovati na međunarodnoj konferenciji "Poduzetništvo kao rješenje krize".

Galerija fotografija