Istarski župan Valter Flego na radnom sastanku s Gradom Pazinom

Istarski župan Valter Flego na radnom sastanku s Gradom Pazinom

Istarski župan Valter Flego posjetio je u srijedu, 12. veljače 2014. godine, Grad Pazin, gdje se sastao s gradonačelnikom Renatom Krulčićem i njegovim suradnicima. Radnom sastanku prisustvovali su i načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan i pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Josip Zidarić.

Gradonačelnik Krulčić i suradnici, tom su prigodom, upoznali župana sa sedam prioritetnih gradskih projekata: izgradnjom tematskog zabavnog parka "Inspirit Fantasy Park", postojećim gospodarskim zonama i potencijalnim novim poslovnim zonama Pazin III i Ciburi-Heki, izgradnjom doma za starije i nemoćne osobe, uređenjem Spomen doma sjedinjena i slobode, kapitalnim investicijama u osnovnom školstvu s ciljem jednosmjenske nastave, izgradnjom skloništa za napuštene životinje, te rješavanje pitanja gospodarenja otpadom, odnosno zbrinjavanje mulja.

Istarski župan je naglasio kako je zabavni park značajan ne samo za Pazin, već za čitavu Istru. Poručio je kako se trebaju osmišljavati novi motivi dolaska gostiju, koji će ne samo obogatiti našu turističku ponudu već i produljiti sezonu.

Kada je riječ o Domu za starije i nemoćne osobe, treba voditi računa o takvim projektima i u  drugim istarskim gradovima za koje je nužno pronaći najbolji model javno-privatnog partnerstva. Prvi korak župan vidi u sastavljanju popisa domova koji imaju spremnu građevinsku dozvolu s kojom bi se potom obratili nadležnom ministarstvu.

Izgradnju azila za životinje, župan Flego, također, vidi kao problem na razini čitave Istre, kojem je potrebno pristupiti sustavno. Rješenje vidi u osmišljavanju sustava azila s dva centra, u Puli i Pazinu, za što je Županija spremna ponuditi konkretnu financijsku pomoć.

Nakon radnog sastanka, istarski župan Valter Flego obišao je gradilište školsko-gradske sportske dvorane, čiji se završetak očekuje ujesen, pred novu školsku godinu. Istarska županija i Grad Pazin potpisali su sporazum o sufinanciranju kredita za izgradnju dvorane u iznosu od 19.719.163,00 kn. Dvoranu dodatno sufinancira Fond za Zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 2.065.075,33 kn i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 9.891.087,50 kn.

Galerija fotografija