Župan Flego sa suradnicima posjetio Općinu Višnjan

Župan Flego sa suradnicima posjetio Općinu Višnjan

Istarski župan Valter Flego posjetio je danas Općinu Višnjan, gdje se sastao s načelnikom Milanom Dobrilovićem. Radnom sastanku prisustvovali su i načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnik Upravnog odjela za decentralizaciju, lokalnu područnu (regionalnu) samoupravu, prostorno uređenje i gradnju Marin Grgeta te direktor Istarske razvojne agencije (IDA) Boris Sabatti.

Tema radnog sastanka bila je upoznavanje s gospodarskim i drugim projektima od prioritetnog značaja za razvoj Općine Višnjan. Načelnik je Dobrilović, kao najvažnije, izdvojio daljnje ulaganje u razvoj poslovne zone, koja ima 36 parcela, a 16 ih je trenutno slobodno. Župan Flego je pozdravio napore Općine na tom području, naglasivši kako je potrebno što prije finalizirati postojeće investicije. Industrijsku zonu, župan vidi kao veliki potencijal za daljnja ulaganja, te ključ razvoja Općine i novih zapošljavanja.

Druga važna investicija za Višnjan je izgradnja hotela zdravstvenog i relax tipa, u naselju Kolombera,  kapaciteta  250 ležaja, za koji su zainteresirani investitori. Ovakva bi investicija značajno pridonijela turističkoj promociji kako Višnjana tako i čitave Istre, suglasni su župan Flego i načelnik Dobrilović

Općina izdvaja značajna sredstva za socijalne programe i društvene djelatnosti, pa je tako nedavno donesena odluka o sufinanciranju produženog boravka za djecu nižih razreda osnovne škole, a u planu je i obnavljanje školskog igrališta. U djelu Općine uveden je i bežični internet.

U sklopu posjeta Općini Višnjan, istarski župan je obišao  poslovnu zonu, te tvornicu S.I.C. iz Vabrige, koja se bavi veleprodajom i preradom ribe.

Galerija fotografija