Potpisani ugovori za 89 projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Istarskoj županiji

Potpisani ugovori za 89 projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Istarskoj županiji

Jučer i danas Istarska županija potpisala je ugovore u iznosu od 4 milijuna kuna s nositeljima projekata, koje Istarska županija sufinancira u sklopu Operativnog plana aktivnosti Plana za zdravlje i socijalno blagostanje Istarske županije za 2014. godinu.

Kako je, tim povodom, rekla pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonja Grozić-Živolić, ova vrsta sufinanciranja provodi se više od deset godina s ciljem unaprjeđenja zdravlja i socijalne sigurnosti građana Istarske županije. Riječ je o projektima koji su konsenzusom struke, politike i građana ocijenjeni kao najvažniji u Istarskoj županiji na području zdravstva i socijalne skrbi.

Za 2014. godinu odobreno je sufinanciranje iz proračuna Istarske županije za ukupno 89 projekata, kojima se rješavaju  županijski prioriteti sukladno Planu za zdravlje Istarske županije, a odnose se na promociju i zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih; zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom; podršku obitelji; skrb za starije i nemoćne osobe; ranu intervenciju kod djece s neurorizicima, prevenciju kardiovaskularnih bolesti; liječenje raka debelog i završnog crijeva, te ostale programe od značaja za unaprjeđenje zdravlja i socijalnog blagostanja.

Galerija fotografija