Istarska županija podupire Općinu Ližnjan u rješavanju strateških općinskih projekata

Istarska županija podupire Općinu Ližnjan u rješavanju  strateških općinskih projekata

"Općina Ližnjan ima puno ideja i razvojnih projekata, ali i preduvjeta da bude jedna propulzivna istarska općina u što smo se uvjerili za našeg susreta", naglasio je istarski župan Valter Flego prilikom današnjeg radnog posjeta toj općini. Na sastanku župana i  općinske načelnice Maje Cvek bili su načelnik županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Josip Zidarić, pročelnik Upravnog odjela za turizam Branko Curić,  te zamjenik načelnice Paolo Demarin.

Teme razgovora odnosile su na prioritetne općinske projekte, među kojima je ribarska infrastruktura, odnosno izgradnja lučice, izgradnja obilaznice Medulin-Ližnjan, sanacija županijskih cesta, te razvoj gospodarskih zona Šišan jug i Campi.

Župan Flego izdvojio je dvije investicije kao značajne za šire područje Istre - stavljanje u funkciju napuštenog djela vojne zračne luke, te golf igralište. Po pitanju vojnog aerodroma, rekao je župan, potrebno je dogovoriti s Ministarstvom obrane RH model prepuštanja zemljišta Istarskoj županiji. U tom smislu napravit ćemo dodatni napor kako bismo osmislili buduću namjenu zračne luke. Župan je Flego naglasio kako potencijalni investitori postoje za projekte poput pilotske akademije i servisa za zrakoplove, što je na području Europe deficitarna djelatnost.

Načelnica Cvek složila se kako su potencijali za napredak  Općine Ližnjan veliki. Sve snage usmjerit će ka realizaciji razvojnih projekata za što će im svaka pomoć Županije biti dobrodošla. Dosadašnju suradnju sa županijskim tijelima i odjelima, načelnica je ocijenila uspješnom, te je izrazila nadu da će zajednički ostvariti zacrtane  ciljeve.

Po pitanju gradnje golf igrališta, načelnica Cvek je istaknula kako se radi o temi o kojoj se u prošlosti dosta pričalo i koja je Općini veoma važna. Članovi Konzorcija, kako je rekla, počeli su se ponovno sastajati te je nužan zajednički, strateški pristup Ministarstva, Županije te Općine prema investitorima kako bi se u konačnici projekt i realizirao.

Galerija fotografija