Nova edukacija Istarske županije o EU fondovima u Balama

Nova edukacija Istarske županije o EU fondovima u Balama

U Centru za EU i međunarodnu suradnju, u Balama, u ponedjeljak, 17. ožujka započela je trodnevna radionica "Upravljanje projektnim ciklusom", u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije.

Sudionike je, tom prigodom, pozdravio pročelnik za međunarodnu suradnju i europske poslove Istarske županije Oriano Otočan ukratko se osvrnuvši na proces korištenja EU fondova u Istarskoj županiji, od samih početaka korištenja pretpristupnih fondova do danas. U pretpristupnom razdoblju, naglasio je pročelnik Otočan, Istarska županija se pokazala najuspješnijom hrvatskom županijom po pitanju dobivenih sredstva iz EU fondova. Stoga je, daljnja edukacija na tu temu veoma važna, a upravljanje projektnim ciklusom temelj je koji služi u pripremi i provedbi projekata  financiranih iz EU fondova. 
  
Na radionici, organiziranoj u sklopu EU projekta AdriGov (Adriatic Governance Operational Plan) prisustvuje dvadesetak sudionika iz jedinica lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva i udruga civilnog društva. Ovo je jedna u nizu edukacija koja ima za cilj jačanje apsorpcijskih kapaciteta i podizanja razine osposobljenosti za korištenje sredstava iz EU fondova u Istarskoj županiji gdje polaznici imaju priliku naučiti kako se pripremaju projekti za EU fondove. Do sada je Istarska županija besplatno educirala preko stotinu mladih ljudi za rad na EU fondovima od kojih je jedan dio i dobio priliku za zaposlenje i rad na EU fondovima  u javnom ili privatnom sektoru.

Galerija fotografija