Župan Flego i suradnici na radnom sastanku s Općinom Lupoglav

Župan Flego i suradnici na radnom sastanku s Općinom Lupoglav

"Općina Lupoglav je primjer kako sustavni rad i pripremljeni projekti donose razvoj. Načelnik i njegovi suradnici, zajedničkim su radom uspjeli iskoristiti mogućnosti koje pružaju europski fondovi, što smo mogli vidjeti na primjeru sustava za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Boljun, koji je financiran iz programa IPARD", naglasio je istarski župan Valter Flego prilikom današnjeg posjeta Općini Lupoglav i održanog radnog sastanka s načelnikom Frankom Baxom. Sastanku su prisustvovali načelnik županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić i pročelnik Upravnog odjela za održivi razvoj Josip Zidarić.

Teme razgovora odnosile su se na infrastrukturu bez koje, složni su župan i načelnik, nema razvoja, odnosno o rekonstrukciji ceste na potezu od istarskog Ipsilona prema Ročkome polju te potrebnim ulaganima u poduzetničkoj zoni. Po pitanju industrijske zone, kazao je načelnik, najveći je problem izgradnja nove trafostanice. Zajedno s HEP-om, Općina je pripremila projektnu dokumentaciju te je ishodovana građevinska dozvola, a župan je ponudio svoju pomoć kako bi izgradnja trafostanice čim prije započela. U zoni trenutno posluje jedna tvrtka, a postoji interes još dvaju ozbiljnih investitora koji na toj lokaciji žele otvoriti svoje pogone.

Govoreći o programu IPARD, načelnik Baxa je napomenuo kako je uspješno kandidiran i projekt za izgradnju sustava za pročišćavanje u naselju Vranji, te se kroz dva tjedna očekuje početak radova. Župan Flego je pohvalio Općinu koja unaprijed priprema potrebnu dokumentaciju za svoje prioritetne projekte, te time spremno dočeka objave natječaja. Općina Lupoglav, tako, ima  pripremljenu i građevinsku dozvolu za kanalizaciju u Lupoglavu, geodetsku podlogu za Boljunsko polje te čeka lokacijsku dozvolu za Lesišćinu.

Galerija fotografija