Predstavljen program 12. Festivala znanosti

Predstavljen program 12. Festivala znanosti

"Valovi" - 12. Festival znanosti", kojemu je Pula po treći put domaćin, ove će se godine održati od 7.-12. travnja. Na današnjoj konferenciji za novinare programe manifestacije predstavili su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Smoljan, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović, te predsjednik Organizacijskog odbora Anton Pletikos.

Domaćini i pokrovitelji, Istarska županija i Grad Pula, spremno dočekuju realizaciju  mnogih programa kojima će povezati obrazovne institucije -  od dječjih vrtića do sveučilišnih. Ovogodišnji program broji preko 80 aktivnosti.

U Festival su uključeni: Sveučilište Jurja Dobrile - Sveučilišna knjižnica u Puli, Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković, Odsjek za odgojne i obrazovne znanosti i Preddiplomski studij Znanost o moru; pulske osnovne škole Monte Zaro, Veli Vrh, Vidikovac, Šijana i Giuseppina Martinuzzi; Dječji vrtić Pula, Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula; Astronomsko društvo Istra i ZTK Pula - Centar za tehničke aktivnosti Veruda.

Programi  12. Festivala znanosti odvijat će se u rekordnih 15 gradova, uvijek s istim ciljevima: približiti znanost javnosti, poboljšati opću percepciju znanstvenika i ono najvažnije, motivirati mlade ljude na istraživanje i stjecanje novih znanja i spoznaja

Glavni pokrovitelj Festivala znanosti  je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Galerija fotografija