Održana radionica Erasmus+ za škole Istarske županije

Održana radionica Erasmus+ za škole Istarske županije

U Centru za EU i međunarodnu suradnju u Balama održana je 4. travnja radionica namijenjena profesorima i djelatnicima škola koja je okupila 40ak sudionika. Na radionici, organiziranu od strane Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, je predstavljen novi program Europske komisije za obrazovanje, usavršavanje, mlade i sport pod nazivom Erasmus+ koji će zamijeniti sedam postojećih programa Europske komisije (Program za cjeloživotno učenje (koji između ostalog uključuje Erasmus), Mladi na djelu, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink i Program suradnje s industrijaliziranim zemljama). Program Erasmus+ trajat će sedam godina, od 2014. do 2020. godine, a predviđeni proračun programa iznosi 19 milijardi EUR.

Nakon pozdravnog govora pročelnice za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricie Smoljan, program su prezentirali predstavnici Agencije za mobilnost i programe EU Ozren Pavlović Bolf, voditelj Odjela za opće obrazovanje, i Ivana Krnjić, voditeljica Odjela za strukovno obrazovanje i osposobljavanje.

Program Erasmus+ provodit će se kroz tri ključne aktivnosti:
Učenje kroz mobilnost (Learning Mobility) - mobilnost pojedinaca u svrhu učenja i usavršavanja,
Suradnja (Cooperation) - suradnja u svrhu inovacija i razmjene dobre prakse (suradnja s gospodarskim subjektima) i
Reforma obrazovne politike (Policy Reform) - otvorena metoda koordinacije obrazovne politike EU, provedba strategije "Europe 2020".

Tea Batel, stručna suradnica u Upravnom odjelu za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine zahvalila je svim sudionicima na odazivu te je ujedno najavila slijedeću radionicu koja je predviđena u listopadu ove godine.

Galerija fotografija