14.-16. travnja, Budva - radionica za učitelje srednjih škola u sklopu projekta K.E.P.A.S.S.

14.-16. travnja, Budva - radionica za učitelje srednjih škola u sklopu projekta K.E.P.A.S.S.

Projekt K.E.P.A.S.S. (Knowledge Exchange Program in the Adriatic School Sistem) listopad 2012. - rujan 2015.

Projektom K.E.P.A.S.S. želi se integrirati školske sustave jadranskog prostora, kako bi se poboljšala kvaliteta srednjoškolskog obrazovanja u skladu s potrebama tržišta rada. Projekt se financira s 2,2 milijuna eura u okviru Programa transgranične suradnje IPA-Adriatic, od čega je za potrebe Istarske županije predviđeno 241.080,00 eura.

Na radionici su bili prisutni učitelji odgovorni za didaktičke programe svih škola uključenih u projekt iz svih država partnera, odnosno iz Crne Gore, Albanije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Italije.

Učitelji su bolje upoznali škole u kojima će njihovi učenici imati prilike boraviti tokom tri mjeseca trajanja razmjene. Kreirali su jedan dio seta internacionalnih modula te su usuglasili i usporedili nastavne programe škola.

Istarsku županiju kao partnera na projektu je predstavljala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, Patricia Smoljan te Tea Batel, stručna suradnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine kao i učitelji akreditiranih škola Maja Lerga (Škola Mate Balote Poreč), Stela Nazalević (Škola Antona Štifanića Poreč) i Irina Mišeta (Škola Zvane Črnje Rovinj).

Definiran je slijedeći susret partnera, koji je predviđen u Anconi 18.-19. lipnja 2014.

Galerija fotografija